La Bassa de les Olles


Les llacunes són un dels ecosistemes més característics del Delta de l'Ebre. Són basses litorals connectades directament amb el mar i envoltades d'arrossars. El cicle productiu de l'arròs condiciona les oscil.lacions en el nivell de salinitat de la terra, la qual cosa té una incidència molt estreta amb la gran diversitat de vegetació, peixos i ocells que hi conviuen.
La Bassa de les Olles, amb 54 hectàrees, és la llacuna més petita del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Comunicada amb la badia del Fangar, entre arrossars i dunes, a tocar de la platja, la Bassa de les Olles és una de les zones del Delta de l'Ebre amb més riquesa i varietat d'ambients.
[ llegir ↓ ]
 Aquesta llacuna sembla ser el resultat d'una de les desembocadures més antigues de l'Ebre; en l'actualitat acull una important població nidificant d'aus aquàtiques, com flamencs, ànecs coll-verds, agrons blancs, blauets o camallargues.

Els diversos itineraris que circumden la llacuna permeten observar la riquesa faunística i de vegetació d'aquest indret privilegiat. En aquest sentit, la Bassa de les Olles s'integra dintre d'una de les rutes "Camins de la Mediterrània" coneguda amb el nom "Els Ocells i l'Arròs". Aquest itinerari es pot fer tant a peu com en bicicleta, i permet contemplar un dels escenaris més valuosos pel que a fa a la quantitat d'ocells migratoris que hi resideixen.
•    Zona de pícnic
Inclou una zona enjardinada amb taules, bancs, i ombres per resguardar-se del sol. És ideal per menjar i descansar després d'un dia d'excursió. Disposa d'un servei de neteja diària i vigilància continuada. Els més petits poden gaudir d'un parc de jocs amb gronxadors.
•    Servei de bar
La Bassa de les Olles disposa d'un servei de bar on es poden adquirir begudes, cafès, entrepans, gelats, etc.
•    Punt d'informació de la Bassa de les Olles
Trobareu informació turística sobre la Bassa de les Olles, el Parc Natural del Delta de l'Ebre, el Parc Natural dels Ports i l 'Ampolla: tríptics informatius, mapes, plànols, fotografies, etc.
•    Sala de projecció de diapositives i documentals
Podeu visualitzar els espais més emblemàtics i impressionants dels voltants mitjançant diapositives i vídeos. Sala ideal per planificar activitats educatives i formatives.
La zona d'esbarjo també disposa d'una Agrobotiga amb venda de productes gastronòmics, artesania i records de fabricació pròpia.[Pujar ↑]

 Els vídeos

La Bassa de les Olles | L'Ampolla
Autor: tinetxarxa
Duració: 02:36

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: És la llacuna més petita del Parc Natural del Delta de l'Ebre, amb 54 hectàrees.
Usos: Ecosistema natural del Delta, lloc de visita i d'observació de la seva riquesa faunística. Compta amb amb un punt d'informació i servei divresos.
Fets destacats: Acull una important població nidificant d'aus aquàtiques

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 1 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Bassa de les Olles - Per "Penny Nu"Bassa de les Olles - Per "Santi RF"Bassa de les olles - L'Ampolla - Per "ExploraTgn.cat"Parc infantil de la Bassa de les Olles - L'Ampolla - Per "ExploraTgn.cat"