Església romànica de Llaberia


L'església romànica de Llaberia, dels segles XII i XIII venera a Sant Joan Baptista, i fou construïda entre les parets de l'antiga fortalesa. Conjuntament amb tota la fortalesa medieval, és un dels monuments més importants dins de l'àmbit romànic tardà meridional. L'església està composta per una nau rectangular amb absis de mig punt i entrada lateral.
[ llegir ↓ ]
L'església romànica de Llaberia, dels segles XII i XIII venera a Sant Joan Baptista, i fou construïda entre les parets de l'antiga fortalesa. Conjuntament amb tota la fortalesa medieval, és un dels monuments més importants dins de l’àmbit romànic tardà meridional. L’església està composta per una nau rectangular amb absis de mig punt i entrada lateral. La sitja descoberta en el centre de la nau demostra el doble ús que se li donà: culte i refugi de béns.

L'any 1986 s’inicià una primera fase de restauració dirigida per l’arqueòleg Sr. Pallarès i l’arquitecte Lluís Rigalt. Deu anys més tard es reiniciaren les obres de restauració gràcies a l’ajuda del Departament de Cultura de la Generalitat. Durant les intervencions de restauració s’hi trobaren monedes, medalles, rosaris, i unes mòmies soterrades davall les lloses.[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Església romànica que venera Sant Joan Baptista, construïsa entre les paretes d'una antiga fortalesa medieval
Època: Construïda entre els segles XII i XIII
Usos: Espai de culte i refugi de béns.
Fets rellevants: Restaurada a la dècada dels 90, durant els treballs s'hi van trobar monedes, rosaris i unes mòmies soterrades sota les lloses.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Aquesta pàgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Kirche Sant Joan in Llaberia - Per "Martin Volpert"Llabería - Per "Marlis1"Eingangsportal der Kirche Sant Joan in Llaberia - Per "Martin Volpert"