La Font del Teix


La Font del Teix està situada en un indret privilegiat. Des d'aquest punt, a uns 650 m d'alçada, es pot admirar un paisatge majestuós de tota la Ribera d'Ebre. Prop d'aquesta font hi ha una zona amb una densitat de teixos que arriba al centenar d'arbres per hectàrea.
[ llegir ↓ ]
La Font del Teix està situada en un indret privilegiat. des d'aquest punt, a uns 650 m d’alçada, es pot admirar un paisatge majestuós de tota la Ribera d’Ebre.  Prop d’aquesta font hi ha una zona amb una densitat de teixos que arriba al centenar d'arbres per hectàrea. Al seu voltant hi creixen joncs,  trèbols, aurons, pins negres, etc,  però sobretot cal destacar els teixos, una espècie no gaire comuna. A sobre mateix de la font hi ha un enorme teix que fa quatre metres  de circumferència, realment és un arbre imponent que ofereix ombra als visitants d’aquest indret i als pastors que porten a abeurar el bestiar als canals plens d’aigua fresca que raja tot l’any.

Aquest doll te un  cabdal destacable, tant que en els anys cinquanta es volia portar l’aigua per al subministrament del poble de Rasquera, però no va ser possible degut a la manca de mitjans de l’època. Seguint el camí es pot arribar a la Cova Llobrega, que antigament servia d’aixopluc al bestiar i pastors. Damunt hi ha uns cingles de roca on es pot trobar una espècie endèmica de les muntanyes de Tarragona, el Salix tarraconensis, que es va veure afectat pels incendis de l’any 1995.
[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Poc recomanat (basat en 10 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic