TINETjornada Xarxes socials

font: Redacció Tinet

publicat: 06-10-2010

Per consultar tota la informació relativa i per inscriure's a la TINETjornada utilitza el menú de l'esquerra.

APROFITA LES XARXES SOCIALS
Jornada d'Internet i de les TIC dedicada a les xarxes socials

Cartell de la TINETjornada 2010 
La TINETjornada és una trobada de difusió anual que tracta sobre les tendències i les novetats en el món d'Internet i de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC).

L’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, de la Diputació de Tarragona ha organitzat per al dissabte, 30 d'octubre, una nova edició de la TINETjornada, una trobada de difusió anual que analitza i reflexiona sobre Internet i les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Enguany, la TINETjornada s’endinsa en el fenomen de les xarxes socials a Internet, sota el nom d'Aprofita les xarxes socials a Internet.


Xarxa social

Una xarxa social és una comunitat de persones que comparteixen interessos i activitats a la xarxa, o bé que tenen interès en conèixer els interessos i les activitats d’altres, amb l’ús d’aplicacions web específiques.

Aquestes aplicacions són els serveis de xarxes socials que permeten als usuaris crear un perfil i poder determinar, segons el cas, les característiques d'aquest que més s'adaptin a les seves finalitats. Depenent de la xarxa social el perfil d'amistat pot ser substiuit, per exemple, per un perfil d'una organització o un producte. Alguns d'aquests serveis més coneguts a casa nostra són Facebook, MySpace o Tuenti.

Aquests serveis conformen una xarxa oberta i a disposició dels seus membres per comunicar-se. Els usuaris poden afegir la seva imatge i esdevenir “amic” o "seguidor" d’altres membres de la xarxa, sempre que l’altre l’accepti. Aquestes xarxes tenen controls de privacitat que permeten escollir qui pot veure el seu perfil o posar-se en contacte amb ell.

La jornada pretén endinsar-se en el món de les xarxes socials amb les exposicions i les experiències dels diferents ponents i anirà des de la vessant professional i de negoci, fins la d’oci i entreteniment. L’objectiu és visualitzar i comprendre l’ús de les xarxes socials i aplicar aquest coneixement en l’àmbit personal i professional.

Amb aquest esdeveniment de l’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació (OASI) de la Diputació de Tarragona es vol difondre informació d’actualitat sobre els diferents aspectes d’Internet i de les TIC d’una manera planera i entenedora, però també exhaustiva i interessant amb la participació d’experts en els temes que es plantegen edició rere edició.

Més informació:Subdirectoris