Albert Curto - La catedral de Tortosa


Albert Curto, director de l'Arxiu Històric Comarcal, expert coneixedor de la història de Tortosa, explica el valor històric, sociològic i emocional que té la catedral de la capital del Baix Ebre.

[ llegir ↓ ]

Albert Curto i Homedes és director de l'Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l'Ebre, institució que té la seu als Reials Col·legis de Tortosa, un exemple únic d'art renaixentista a Catalunya. Curto és historiador, medievalista i ha realitzat nombrosos estudis sobre les comarques de l'Ebre.
Durant l'entrevista ens explica els motius que fan de la catedral de Tortosa  un referent per excel·lència, parla també de la seva ubicació i transformació al llarg dels anys, del seu valor històric i patrimonial, de l'evolució del claustre i de la visió i el sentiment tortosí, donant també la seva visió personal i explicant-nos quina seria la seva particular ruta per la catedral.

[Pujar ↑]

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Nom: Albert Curto Homedes
Activitat: director de l'Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l'Ebre
Ubicació: Tortosa
Enregistrat: Octubre de 2010

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 15 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

LA CATEDRAL DE TORTOSA (Tarragona) Catalunya - Per "© ANTONI TARGARONA / de vacaciones"SANCTA MARÍA DERTOSAE (Catedral de Tortosa) - Per "Trainspotting ML"Año 1868 - Per "Trainspotting ML"SANCTA MARÍA DERTOSAE (Catedral de Tortosa) - Per "Trainspotting ML"TORTOSA- PANORAMICA DESDE EL CASTILLO - Per "Ernest Descals"Claustro de la Catedral - Per "Trainspotting ML"Un paseo por Tortosa - Per "Trainspotting ML"SANCTA MARÍA DERTOSAE (Catedral de Tortosa) - Per "Trainspotting ML"SANCTA MARÍA DERTOSAE (Catedral de Tortosa) - Per "Trainspotting ML"