Tòful Conesa - Les campanes de la catedral


Tòful Conesa  Santacana és campaner de la catedral de Tarragona. Va començar a tocar les campanes de nen. La seva vida està lligada al campanar de la Seu tarragonina. Tòful Conesa repassa la recuperació de les campanes de la catedral, el passat, el present i també el futur de l'ofici. A més, descriu la seva relació personal i emocional amb les campanes. El campaner de la catedral de Tarragona ha fet possible que TINET enregistri, per primer cop, tots els sons de cadascuna de les campanes de la catedral  tarragonina.

[ llegir ↓ ]

Tòful Conesa, campaner de la catedral, va ser un dels artífex de la recuperació del campanar de la catedral. De ben petit, aquest tarragoní nascut al Pla de la Seu, ja sentia i tocava les campanes. Conesa coneix totes les campanes, els seus noms, la seva història i els seus sons. Tots ells han quedat enregistrats per primer cop gràcies a la seva col·laboració. A més del seu testimoni com a campaner, dos vídeos recullen els sons de totes i cadascuna de les campanes de la catedral. Tòful Conesa explica, a més, les seves particularitats i la seva història. El campanar de la catedral és l'escenari d'aquests documents únics.

[Pujar ↑]

 Els vídeos

PART 1/2. Les campanes de la catedral de Tarragona, explicades per Tòful Conesa, el campaner
Autor: TINETxarxa
Duració: 13:20

PART 2/2. Les campanes de la catedral de Tarragona, explicades per Tòful Conesa, el campaner
Autor: TINETxarxa
Duració: 10:36

Et pot interessar

  1. Catedral de Tarragona i la gigafoto del retaule Catedral de Tarragona i la gigafoto del retaule

Els enllaços

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Nom: Tòful Conesa
Activitat: Campaner de la catedral
Ubicació: Campanar de la catedral de Tarragona
Enregistrat: Agost de 2010

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Molt recomanat (basat en 24 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Catedral de Tarragona - Per "J.M. Carballal" - Per "( Tomàs )"De nit - Per "( Tomàs )" - Per "( Tomàs )"Des de dalt - Per "( Tomàs )"Catedral - Per "( Tomàs )"Tarragona Catedral - Per "www.diariociudadespatrimonio.org"La Catedral - Per "Gerard Reyes"Catedral de Tarragona - Per "J.M. Carballal"Tarragona - Catedral de Santa María - Per "Ventura Carmona"8P. - Per "RAiMOND iGLESiAS"Tarragona - Catedral de Santa María - Per "Ventura Carmona" - Per "( Tomàs )"Campanario al mar - Per "Javier Alfaro"La catedral y el mar - Per "Javier Alfaro"