Auditori Pau Casals del Vendrell


L'Auditori Pau Casals, situat al barri marítim de Sant Salvador d'El Vendrell, compta amb una estructura moderna i àgil, pensada per a la funció bàsica que havia de complir, la de sala de concerts. En paraules de, Jordi bonet, el seu arquitecte: "El conjunt de l'edifici vol recordar la forma de l'envelat i denotarà clarament la funcionalitat de la sala d'audicions. L'aspecte, des de l'interior, resultarà com una quilla d'embarcació, amb el costellam vist. Això permetrà tenir unes superfícies reflectores o absorbents, que trencaran el so i corregiran el temps de reverberació als òptims exigits per a les sales de concerts."
[ llegir ↓ ]
L'Auditori, inaugurat el 6 de juny de l’any 1981, és un equipament al servei de la música i de la cultura en general. Disposa d'una sala d’audicions amb una capacitat per a quatre-centes persones, el vestíbul que s'utilitza per fer exposicions i recepcions, i àmplies dependències annexes que li atorguen versatilitat. El projecte va ser obra de l'arquitecte Jordi Bonet i Armengol. Ell mateix escrivia: "El conjunt de l'edifici vol recordar la forma de l'envelat i denotarà clarament la funcionalitat de la sala d'audicions. L'aspecte, des de l'interior, resultarà com una quilla d'embarcació, amb el costellam vist. Això permetrà tenir unes superfícies reflectores o absorbents, que trencaran el so i corregiran el temps de reverberació als òptims exigits per a les sales de concerts". Cal destacar també la disposició i l'ornament de la il·luminació de la sala d’audicions, i els vitralls del fons de l'escenari, obra del pintor Vila Grau i fets pel vidrier Granell.

L'Auditori Pau Casals està regit pel Patronat Municipal Auditori Pau Casals, junt amb el suport de l'Ajuntament del Vendrell. És un equipament al servei de la música en particular i de la cultura en general. Així, doncs, pot ser utilitzat per assajar i gravar, per fer estades de formació i presentacions d'intèrprets i de gravacions. La programació musical omple tot l'any, repartida en diferents cicles, als quals s'ha incorporat també el jazz i la dansa. La pedra de toc d'aquesta programació és el Festival Internacional de Música Pau Casals, que es fa des de l'any 1981 i que té cura, sobretot, de les actuacions de prestigiosos violoncel·listes i dels intèrprets i compositors catalans. Aquesta densa activitat musical fa que per l'Auditori hi passin intèrprets d'arreu del món; una àmplia perspectiva que cuida amb el mateix interès la notable activitat musical local i comarcal, i les audicions per a escolars.

L'any 1983, al costat mateix de l'Auditori, va urbanitzar-se un gran espai lliure: la plaça de Johann Sebastian Bach, presidida per una escultura de Josep M. Subirachs. L'obra representa Apol·lo, déu de la música i la poesia, tocant el violoncel, en homenatge al mestre Pau Casals. Al peu del monument, hi ha gravada la frase "Bach és un miracle".[Pujar ↑]

 Els vídeos

Concert final de curs 06/07 a l'Auditori Pau Casals
Autor: msp43719
Duració: 10:29

Àudios

Et pot interessar

  1. Pau Casals i Defilló Pau Casals i Defilló
  2. La Vil.la Casals, Museu Pau Casals La Vil.la Casals, Museu Pau Casals

Els enllaços

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Equipament concebut per acollir audicion, amb una estructura moderna i àgil.
Època: Inaugurat l'any 1981. Dos anys després va urbanitzar-se al costat un gran espai lliure, una plaça.
Usos: Espai de conocerts, assajos, estades de formació, presentacions i enregistraments.
Fets rellevants:  A la Plaça annexa hi ha una escultura de Pau Casals, obra de Josep M. Subirachs

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Molt recomanat (basat en 4 opinions)

Auditori Pau Casals del Vendrell

Panoràmica esfèrica

Auditori Pau Casals del Vendrell
Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic