El Pati de Valls


El Pati és la plaça més cèntrica de la ciutat de Valls. A l'Edat Mitjana s'utilitzava com a pati d'armes del castell, i a aquest fet deu el seu nom actualment. D'aquest castell només es conserva l'arc d'una de les portes que emmarca l'entrada de la sucursal de Caixa Penedès. El Pati ha albergat la vida social i esdeveniments col·lectius de Valls al llarg de la història de la ciutat i, a més a més, ha estat un punt de referència i de reunió. En l'actualitat, s'hi celebren diferents esdeveniments típics, com el mercat de brocanters el primer dissabte de cada mes.
[ llegir ↓ ]
El Pati disposa de diferents obres que la vesteixen la plaça. Davant de la pèrgola, hi ha la font noucentista de marbre blanc, Dona que es pentina, de l'escultor Esteve Monegal. Aquesta obra va ser un obsequi que els vallencs residents a Barcelona van fer a la ciutat durant les festes decennals de la Candela de 1921. A la plaça també s'hi poden trobar dues escultures de pedra de l'artista local Josep Busquets La Matrona i El Casteller.

Al llarg dels anys, els edificis que donen a la plaça han acollit institucions tan característiques com són un castell, un convent, l'Ajuntament, un casino o un cinema.

D'entre els edificis que envolten aquesta plaça avui en dia, en destaquen quatre d'estil noucentista, i que encara conserven elements propis del Modernisme, amb motius vegetals i baranes de ferro forjat. Tots disposen, com a element més destacable de la façana, d'una característica tribuna que correspon al pis principal de la casa.[Pujar ↑]

└udios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Històrica i cèntrica plaça on s'hi concentren diferents elements de valor arquitectònic.
Època: Hi ha constància de la seva exitència ja a l'edat Mitjana. S'hi han anat incorporant elements i ha anat evolucionant al llarg de la història.
Usos: Ben diversos, des de plaça d'armes a l'Edat Mitjana, a tot tipus d'activitats socials i públiques al llarg del temps.
Fets rellevants: Envoltada de diferents edificis noucentistes i elements propos del Modernisme, és un punt neuràlgic de la ciutat de Valls.

T'agrada?

Recomanaries la pÓgina? La teva recomanaciˇ ha sigut desada!

Valoraciˇ actual: Recomanat (basat en 2 opinions)

El Pati de Valls

Panoràmica esfèrica

El Pati de Valls
Fes-ho cˇrrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electr˛nic

Altres fotos

Plaša-Pati-en-Valls---varios - Per "Hotel Class Valls"Plaša del Pati - Per "calafellvalo"Plaša del pati - Per "pelukas2000"