El Teatre Principal de Valls


El Teatre Principal de Valls és el segon teatre més antic de Catalunya que ha conservat la seva estructura arquitectònica. Va ser construït entre el 1845 i el 1851 per l’arquitecte Ignasi Jordà i decorat pel pintor i escenògraf Josep Planella. L’any 1882, l’arquitecte Lluís Homs va acabar la façana.
[ llegir ↓ ]
L’interior original del teatre era "a la italiana", format per l’escenari, el fossat per a l’orquestra, el pati de butaques i els pisos de planta de secció circular. La façana unifica aquests espais i es vertebra simètricament respecte un eix central. La disposició de les obertures i dels elements decoratius respon a l’estil neoclàssic. És remarcable l’ordenació de les obertures i dels elements decoratius, que respon a les característiques pròpies de l’estil neoclàssic.

El Teatre Principal ha acollit nombrosos esdeveniments culturals de la ciutat i un grup d’actors propi. Després d’uns quants anys tancat i d’obres de rehabilitació importants, el dia 30 de gener de 1998 el Teatre Principal va ser reinaugurat. A partir d’aquest moment, la ciutat recupera la possibilitat de gaudir d’una programació teatral periòdica i de qualitat. El nou Teatre Principal té capacitat per a tres-centes dues persones, cent-sis situades a platea i les altres cent noranta-sis a les llotges.[Pujar ↑]

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Teater d'estil neoclàssic construït el segle XIX i reinaugurat el 1998 després d'importants obres de rehabilitació.
Època: El teatre a ser construït entre 1845 i 1852
Usos: Amb capacitat per a 302 persones va se creat per a posar en esecena representacions teatrals i espectacles
Fets rellevants: El Teatre Principal de Valls és el segon teatre més antic de Catalunya que ha conservat la seva estructura arquitectònica.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 3 opinions)

El Teatre Principal de Valls

Panoràmica esfèrica

El Teatre Principal de Valls
Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Catalunya - Alt Camp - Per "Jaume Meneses"