Enriqueta Sedó - El castell d'Escornalbou


L'Enriqueta Sedó i Pedrola és la guia turística del Castell Monestir d'Escornalbou des de l'any 1989. Segurament, és la persona que millor coneix aquest conjunt monumental que s'aixeca a la vessant sud de la muntanya d'Escornalbou, a uns 650 metres d'altitud. Ella com ningú coneix la història, el dia a dia, i tots els seus racons. Però el castell d'Escornalbou no és, només, el lloc habitual de la seva activitat professional, on hi puja diàriament amb boira o dia clar. Per a l'Enriqueta Sedó, que va néixer a Duesaigües l'any 1958, el Castell Monestir forma part del seu paisatge vital, perquè el castell sempre ha estat present, observant des de l'alçada la vida dels pobles del voltant i la dels seus habitants.


[ llegir ↓ ]

El conjunt monumental del Castell Monestir d'Escornalbou s'ha d'entendre a partir dels canvis que Eduard Toda i Güell hi va realitzar després d'haver-lo comprat. Durant l'Edat Mitjana va ser castell i monestir (canònica agustiniana). A l'edat moderna, convent franciscà. Eduard Toda i Güell va restaurar i transformar l'indret en una casa senyorial amb aires de castell fortalesa a començaments del segle XX. Va ser adquirit l'any 1983 per la Generalitat i la Diputació i, en l'actualitat, la seva gestió depèn del Museu d'Història de Catalunya.[Pujar ↑]

Et pot interessar

  1. Castell Monestir d'Escornalbou Castell Monestir d'Escornalbou
  2. Eduard Toda i Güell Eduard Toda i Güell

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Nom: Enriqueta Sedó i Pedrola
Activitat: Guia turística del Castell Monestir d'Escornalbou
Ubicació: Escornalbou (Riudecanyes)
Enregistrament: febrer de 2011

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Molt recomanat (basat en 29 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Escornalbou - Per "Carles Torras"Escornalbou - Per "122"Castillo Escornalbou (Parte trasera) - Per "Nicolas Moulin (Nimou)"escornalbou porta esglesia - Per "sargantanaverda"