Casa Castellarnau


La Casa Castellarnau es va construir a inicis del segle XV. A partir d'aquest moment i fins al segle XIX va ser la llar d'algunes de les famílies més influents de la ciutat. L'any 1542 hi va viure l'emperador Carles I durant la seva estada a Tarragona. La casa conserva al seu interior estructures arquitectòniques de diverses èpoques.
[ llegir ↓ ]
A la planta baixa s’hi observen tota una sèrie d'arcs apuntats datats entre els segles XIV i XV. De la mateixa època és el pati i l'escala de volta amb columnes i capitells gòtics. Durant el segle XVIII l'edifici fou adquirit per Carles de Castellarnau i sofrí importants canvis a la façana i en la seva distribució interna.

A la planta noble hi destaquen diverses estances amb mobiliari dels segles XVIII i XIX. L’espai més emblemàtic és el saló de ball, que presenta un sostre decorat amb pintures de temàtica mitològica realitzades pel pintor provençal Josep Bernat Flaugier a finals del segle XVIII.

A la planta baixa s’ha recuperat l’antiga cuina. Tanmateix, s'hi poden veure de forma permanent una mostra de la col·lecció Molas i Agramunt, un heterogeni conjunt de peces arqueològiques i etnogràfiques d'un ampli ventall cronològic; el llegat Quintana, del qual destaca una maqueta del primer avió que va sobrevolar la ciutat el 1913; i el fons del filòleg i crític madrileny Sánchez Camargo, adquirit per l'Ajuntament als anys seixanta. L'edifici acull les oficines administratives del Museu d'Història de Tarragona.

HORARIS

HORARI D'ESTIU:Del 19 d'abril a 30 de setembre.
Laborals: 9:00 h a 21:00 h.
Festius: 9:00 h a 15:00 h.

HORARI D'HIVERN: De l'1 de gener a 29 de març i de l'1 d'octubre al 31 de desembre.
Laborals: 9:00 h a 19:00 h.
Festius: 10:00 h a 15:00 h.

TANCAT TOTS ELS DILLUNS DE L'ANY, EXCEPTE:

25 d’abril. Pasqua.
13 de juny. Segona pasqua.
15 d’agost. L’Assumpció.
31 d’octubre. Pont d’1 de novembre.[Pujar ↑]

 Els vídeos

La Casa Castellarnau | Tarragona
Autor: tinetxarxa
Duració: 01:54

Àudios

Descàrregues

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 1 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Tarragona 17 Casa Castellarnau 057 - Per "Exmam"Casa Castellarnau - Per "orleyl"Casa Castellarnau, patio interior - Per "Mischa Leafy"Tarragona. Casa Castellarnau. - Per "dirk vde"Pati Casa Castellarnau - Tgona - Per "Andreu Gual"Tarragona 17 Casa Castellarnau 070 - Per "Exmam"Casa Castellarnau - Tarragona - Per "JOSE MARIA SALVADO"Casa Museo Castellarnau - Per "Costa Dorada"Casa Castellarnau - Per "Caro Candela"Tarragona 17 Casa Castellarnau 103 - Per "Exmam"Tarragona 17 Casa Castellarnau 062 - Per "Exmam"Tarragona 17 Casa Castellarnau 100 - Per "Exmam"