Jaume


Jaume és la segona part de la trilogia dels Garriga, un cicle novel·lístic de gran qualitat publicat per Josep Pin i Soler entre 1887 i 1889. Enfonsat l’ordre pairal, l’acció se centra en el fill petit de la família, l’artista romàntic, un músic d’ambició internacional que viu una tempestuosa passió a la Tarragona de mitjans segle XIX i que intenta que les seves òperes triomfin en els grans teatres europeus.

Aquesta edició parteix de l'edició realitzada l'any 1928 per Llibreria Catalònia (Barcelona). L'obra s'incloïa com el volum 98 de la col·lecció 'Biblioteca literària' de la desapareguda Editorial Catalana (1917-1923).

La digitalització de Jaume de Pin i Soler fou una iniciativa de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, assumida pel conjunt de l’Ajuntament com a col·laboració en la Tardor Literària de 2002 i en la Setmana del Llibre en Català de 2003. Per realitzar aquesta tasca de digitalització, hi col·laboraren 74 treballadors de manera voluntària i desinteressada, sota la coordinació tècnica del Departament d’Actes. La incorporació d’aquest text a la Bitblioteca Digital Tarraconense permeté fer accessible aquesta important obra literària tarragonina a la comunitat internacional.

Durant l'any 2012, la TINETbiblioteca, com a hereva de la Bitblioteca Digital Tarraconense, reedita aquesta obra i la posa a l'abast de tothom en el nou format estàndard de llibre electrònic, el conegut com a ePUB.

Et pot interessar

  1. Mercè Pin i Planells - Alícia Pin Ruiz. La memòria de Pin i Soler Mercè Pin i Planells - Alícia Pin Ruiz. La memòria de Pin i Soler
  2. Josep Pin i Soler Josep Pin i Soler
  3. Pin i Soler, Josep Pin i Soler, Josep

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Aquesta pàgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic