Per poder millorar els nostres serveis utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu la utilització.
AcceptoMés informació
La Chartreuse de Tarragona és una construcció monacal que compta amb les petjades del seus 150 anys de vida: des de la primitiva màquina de vapor fins als alambins. L'edifici, situat a la part baixa de la ciutat, havia estat construït a mitjan segle XIX en un estil acadèmic. El conjunt es va incendiar el 1893 i va ser rehabilitat i alhora ampliat per Pau Monguió. [ llegir ↓ ]
Una nova ampliació es va dur a terme l'any 1907, projectada per Josep M. Pujol de Barberà. La part més ornamentada és la torre del rellotge, amb detalls de ceràmica i de maó vist. El nom actual pel qual es coneix l'edifici, es remunta al 1882, quan l'antiga fàbrica de filats La Fabril va ser adquirida per l'orde francesa dels Pares Cartoixans per fabricar-hi el seu famós licor, el Chartreuse. Des de que es va produir l'abandonament de la producció de Chartreuse a Tarragona, aquest licor s'ha convertit en un producte encara més popular, i és fins i tot, objecte de les passions de molts col·leccionistes.
L'edifici, que pertany a la Generalitat, acollirà la nova seu de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) a Tarragona.[Pujar ↑]
Els vídeos
video dansa reivindicativa en pro de la CHAR3 Autor: trueconspirator Duració: 06:42
Característiques: Construcció monacal situat a la part baixa de Tarragona on hi destaca la torre del rellotge. Època: Data de mitjan del segle XIX Usos: Va acollir l'antiga fàbrica de filats La Fabril. Posteriorment adquirida per l'orde francesa dels Pares Cartoixans per a fabricar-hi el seu famós licor, el Chartreuse, que dóna nom a l'edifici en l'actualitat. Un cop abandonada la producció, l'edifici no ha estat ocupat i ha anat deteriorant-se. En l'actualitat s'hi fan els treballs previs per a la seva restauració i conversió en lafutura seu de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona. Fets rellevants: L'edifici es va incendiar el 1893 i va ser ampliat i rehabilitat.
T'agrada?
Recomanaries la pàgina?La teva recomanació ha sigut desada!
Aquesta pàgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!