Ermita de Sant Salvador


L'ermita de Sant Salvador es troba situada a 3,5 km del poble de Margalef i es pot accedir tant a peu com en cotxe. L'edifici està aixoplugat sota una immensa roca. És una construcció modesta de petites dimensions. L'original va ser construïda al segle XVI però el 1936 va ser incendiada i va haver de ser reconstruïda, amb una nau i cor.
[ llegir ↓ ]
Al costat de l'ermita, i sota la mateixa roca, també es pot contemplar la casa de l'ermità i una font que mai no ha cessat de brollar. Un element curiós, igual com passa amb altres ermites del Montsant, és que la campana és una bomba reaprofitada. Té una àrea recreativa amb barbacoes i també una font. Les dues principals festes que se celebren són per Sant Salvador, el 6 d'agost, i per Sant Marc, el 25 d'abril. Constitueix un pont per iniciar excursions a la Serra Major de Montsant. Recentment s'ha recuperat i senyalitzat l'antic camí que portava a l'ermita, el qual recorre un paratge captivador de formacions rocoses curioses.

Pel terme hi ha nombroses coves i avencs, entre els quals es destaquen els cinc avencs de l'Aurefí, de gran fondària, i la cova de la Taverna, de grans dimensions i amb tolls d'aigua.
En diferents balmes, dites coves per la gent del país, utilitzades en temps moderns com a cabanes o corrals, tancades amb parets de tàpia, s'han trobat tallers de sílex. Les més importants són l'abric o cova del Filador o del Vilar, anomenada així perquè al segle XIX hi havia un filador de seda. A l'interior i a l'entorn s'han trobat moltes restes de sílex, que converteixen el jaciment en un dels més importants del paleolític superior de Catalunya, ja que ofereix una seqüència cronològica de tot el període epipaleolític en les seves fàcies fins al neolític inicial. [Pujar ↑]

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Edifici reconstruït després de la Guerra Civil Està aixoplugat sobre una gran balma. Al costat hi ha les restes de la  casa de l'ermità.
Època: L'original correspon al segle XVI, però la destrucció, l'any 1936, va obligar a fer una rcontrucció.
Usos: Ermita, forma part del seguit d'aquest tipus de construccions que proliferen a la Serra del Montsant. En l'actualitat hi ha una zona de lleure al costat, que fa que sigui un lloc de visita i de pas en les excursions que es fan per la zona.
Fets rellevants: La campana de l'ermita és part d'una bomba reaprofitada.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Molt recomanat (basat en 3 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Campana de l'ermita de Sant Salvador a Margalef - Per "ExploraTgn.cat"Ermita de Sant Salvador - Margalef - Per "ExploraTgn.cat"Ermita de Sant Salvador - Per "Clotenllà"MP07 - Ermita de Sant Salvador (Margalef) - Per "Ribas Picazo"