Margalef


Tant el nucli de població com tot l'entorn tenen un notable atractiu com a lloc pintoresc: la presència del riu, el poble que s'endinsa a la muntanya, amb els carrers que s'enfilen entre roques, sorprenen el visitant. El poble de Margalef (378 m d'altitud) és situat a la dreta del riu deEsglésia de Sant Miquel Montsant, arredossat al cingle, que configura una de les dues bandes del carrer. El fet de trobar-se en un lloc tancat i estret de la vall del riu provoca que sovint es vegin roques que emergeixen del sòl dels carrers, i ha inspirat la corranda popular que diu "Margalef en un forat".
[ llegir ↓ ]
Església de Sant Miquel i Carrer de les Covetes
Al poble hi ha alguna casa modernista i altres amb dovelles, però l'edificació més notable és l'església de Sant Miquel, arrapada a la roca, neoclàssica del segle XVIII, amb tres naus. Té cor i campanar incorporat a l'estructura de l'edifici. Cremada el 1936, es veuen encara algunes restes de les primitives pintures murals. Sota l'església, a la zona dita del Perxe, amb una llarga porxada, hi ha les cases que la tradició assenyala com les més antigues del poble (Ca Calbet és del 1570). Tots els carrers són interessants però si n'haguéssim de triar un seria el Carrer de les Covetes. Tota una banda del carrer és roca, que serveix de suport al carrer de dalt.

Ermita de Sant Salvador
A 3,5 Km del poble hi ha l'ermita de Sant Salvador, construïda al segle XVI. Fa pocs anys s'hi van arranjar els accessos i ara s'hi pot pujar en cotxe. També ha estat arranjat el mateix edifici de l'ermita. Al seu entorn, s'hi ha construït taules de pedra i llocs per fer foc i cuinar sense perill. Totes aquestes modificacions han convertit Sant Salvador en un bon lloc de lleure on es respiren aires purs del majestuós Montsant. No es pot oblidar la font d'aigua fresquíssima que sempre brolla. Una part del massís del Montsant pertany al terme de Margalef. Això fa que trobem un bon nombre de llocs interessants. Per anomenar-ne uns quants esmentarem algunes coves : la de la Taverna, bon lloc per iniciar-se en l'espeleologia; la del Teix, que ha pres el nom del gran arbre que hi ha a la vora, i la del Miracle.

La presa
Un altre lloc que podem visitar és la nova presa, a pocs quilòmetres del poble, riu amunt, construïda en una zona de gran bellesa natural. Després de dues fases de construcció, té una capacitat de 2.800.000 m3. Aquesta presa, a mes de garantir un mínim cabal d'aigua al riu durant l'estiu, ha servit perquè els pagesos conservin una mica l'esperança d'obtenir bons cultius. Durant l'estiu es pot gaudir del plaer de remar per l'embassament amb "kaiots".

Cova d’En Ximet
Fa pocs anys s’ha recuperat aquest espai de lleure situat al barranc de Sant Salvador. A pocs metres del camí que duu a l’ermita., ens trobem la Cova del Ximet, una cabitat que recull l’aigua  que baixa del Montsant i s’ha habilitat per com un lloc d’esbarjo enmig de la natura.[Pujar ↑]

 Els vídeos

priorat 1998, a vol d'ocell
Autor: rklakndiaCat
Duració: 09:01

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Aquesta pàgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Campanar, Margalef - Priorat - Per "totlocat"Una Calle de Margalef - Per "Maudsley"Iglesia de Margalef - Per "Maudsley"MARGALEF - Per "ribera6q"