Museu El Cau del Tauró


El Museu El Cau del Tauró de l'Arboç és el primer museu de la seva temàtica a tot Europa, i el tercer a nivell mundial.  Ofereix al visitant fins a 80.000 peces relacionades amb el món del tauró.
El Museu es divideix en tres espais ben diferenciats: la zona de museu, una zona d’oci i debat, on el visitant es podrà delectar amb un audiovisual, podrà observar taurons vius i ous de tauró i podrà realitzar seves fotografies i adquirir tota una gama de records a la botiga del museu, i, finalment una zona d’estudi i fons documental i fòssil on els investigadors, biòlegs i paleontòlegs podran disposar del fons fòssil i documental, microscopis i aparells informàtics.
[ llegir ↓ ]
El responsable del Museu és Joan Ribé, que amb el seu esperit emprenedor i col·leccionista ha aconseguit reunir mostres de més de cent espècies de taurons d'arreu del món. L'objectiu del museu és ser un centre didàctic que mostri la reproducció i l'evolució de l'animal.

En Joan Ribé fa trenta anys que va començar a col·leccionar fòssils que trobava en les seves excursions pel camp, fins que un dia, quan només tenia set anys, va trobar una dent de tauró que li van despertar una gran curiositat per aquests animals, la qual ha perdurat fins avui.

La seva passió pels taurons el va portar a la creació del Cau dels Taurons un museu monogràfic que guarda tots els tresors recollits durant tota la vida, a més d'estudis i treballs sobre el tauró. El Museu s'inaugurà el juliol de 2000. Conté un centenar d'espècies de taurons, bé siguin dissecats, en formol o vius.
Gràcies a una cessió feta per l'Aquari de Barcelona, al Cau del Tauró de l'Arboç  s'hi pot contemplar el tauró "La Miracle" de Tarragona que a l'agost del 2007 va ser capturat a la platja de la ciutat.

Una altra activitat que s'hi fa és la cria de taurons, d'espècies gat o ocellat, que després cedeix a diferents països.

Està situat al C/ Muralla, 23 i obre els caps de setmana.[Pujar ↑]

 Els vídeos

El Cau del Tauró de l'Arboç obrirà a diari per sensibilitzar de la importància dels depredadors
Autor: agenciaACN
Duració: 01:22

Descàrregues

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Museu dedicat als taurons, amb mésde 80.000 peces d'un centenar d'espècies diferents.
Època: Va obrir portes l'any 2000 i va ser objecte d'una àmplia remodelació el 2010.
Usos: Espai museístic que compta també amb una zona de projeccions audiovisuals i una petita botiga.
Fets rellevants: És el Museu més important sobre la seva temàtica a tot Europa i el tercer del món.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Molt recomanat (basat en 4 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Cau del Tauró - L'Arboç - Per "ExploraTgn.cat"Cau del Tauró - L'Arboç - Per "ExploraTgn.cat"Cau del Tauró - L'Arboç - Per "ExploraTgn.cat"