El progrés en la prevenció de riscos mediambientals

Autor/s: Suanes, Alba

Data de publicació: 08-04-2013
Classificació: Obres generals

Descripció: El progrés en la prevenció de riscos mediambientals. Estudi del risc d’inundació en dos punts del riu Francolí al seu pas per Tarragona

Estudi del risc que generen les avingudes ocasionals produïdes pels forts aiguats al seu pas per una ciutat. Les inundacions són la principal causa de risc mediambiental a Catalunya i pot ser útil presentar un mètode de previsió de riscos d’inundacions basat en l’estudi de dades històriques sobre: precipitacions, període de retorn de les avingudes i de les inundacions, i en mètodes matemàtics com “l’equació de flux” i  “l’equació de Possenti”.

Per a realitzar aquest estudi s’ha escollit el riu Francolí al seu pas per la ciutat de Tarragona. El treball posa de manifest que en obres com el pont de la línia de ferrocarril Barcelona – Madrid reconstruït l’any 1939, època sense cap gestió mediambiental ni planificació urbanística, presenten un elevat índex de risc d’inundació. Mentre que obres com el projecte de l’any 2000 de la zona limitada entre els dos murs de contenció realitzat seguint la nova gestió mediambiental i planificació urbanística no presenten cap risc d’inundació.

Cercar

Obres Autors

 

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic