Puigcerdà - Montserrat (1994-1995)

Autor/s: Casellas Cholbi, Rafel

Data de publicació: 15-07-2013
Classificació: Lleure

Descripció: "El dia 27 d’octubre del 1994, la colla dels “Xafacamins de Tarragona”, tenim previst una reunió a la cafeteria Lotus de la Rambla de Tarragona, per parlar de la propera excursió muntanyenca a Montserrat -de freqüència anual- que, degut al seu llarg quilometratge, s’ha d’executar en diferents parts. L’itinerari a executar és el GR-4: de Puigcerdà (Cerdanya) a Montserrat (Bages)

La primera part ha de ser aviat, els dies 5 i 6 de novembre, d’acord amb el Pau Lluís Salas, l’organitzador, que ha triat aquestes dates. La primera part de l’itinerari serà de Puigcerdà (Cerdanya) a Borredà (Berguedà). I la segona part, quedarà per a l’any que ve, de Borredà (Berguedà) a Montserrat (Bages). Tot i que no trobo adient realitzar aquesta primera part, el mes de novembre, perquè és fàcil trobar-hi mal temps (fred i pluja) i per la poca durada de llum que té el dia, el Pau Lluís està decidit a tirar endavant el seu projecte.

Tota la tarda d’avui que a Tarragona hi cau un borrim d’aigua; però, no molesta pas  perquè en prou feines cala. Ara bé, cap allà a 2/4 de 9 del vespre, sí que comença a ploure fort, i és hora d’anar a la reunió. Com que tampoc no és indispensable assistir-hi, i per evitar-me una amarada, decideixo no sortir de casa.

A l’endemà, el Pau Lluís, em va posar al dia de tot el que es va parlar a la reunió d’ahir al vespre. Com anècdota cal dir que la cafeteria Lotus, que havia estat últimament el nostre punt de trobada, restava tancada i clausurada. El Pau Lluís, el Josep Carles Soler i els dos germans Grau, van haver de reunir-se a la cafeteria Tous, uns metres més enllà. A part de mi, tampoc no hi va assistir el Jordi Solé (que, de moment, no està decidit a participar-hi), ni el Carles Robert que segurament va tenir la sorpresa de trobar-se amb la cafeteria Lotus tancada; i el Lluís Borràs i el Miquel Cabré, tots dos de Reus (Baix Camp), que ja s’entendran directament amb el Pau Lluís. El Santi Massagué, de Terrassa (Vallès Occidental), ja hi farà cap directament el dia de l’inici de la marxa amb el seu cotxe.

Segons el programa executat pel Pau Lluís Salas, la primera part de la caminada, Puigcerdà–Borredà, es portarà a cap amb dues etapes: el dia 5 de novembre, Puigcerdà (Baixa Cerdanya) – la Pobla de Lillet (Alt Berguedà) i, el dia 6 de novembre, La Pobla de Lillet (Alt Berguedà) – Borredà (Alt Berguedà). Altrament, el Pau-Lluís, s’ha preocupat de fer les reserves pertinents als dos hostals on pernoctarem i, conjuntament amb el Santi Massagué, tots dos, com a més experimentats, tindran cura de l’òptima execució de l’itinerari.
Esperem que el bon oratge ens hi acompanyi.

Salut i sort! Endavant, Xafacamins de Tarragona!
"

[...]

Cercar

Obres Autors

 

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic