Marxa excursionista Montseny-Montserrat GR5 (1993)

Autor/s: Casellas Cholbi, Rafel

Data de publicació: 24-09-2013
Classificació: Lleure

Descripció: "Una vegada més el pelegrinatge anyal a Montserrat escalfa motors i un nou itinerari és a punt. Què és el què ens motiva fer-ho és, ben bé, difícil d'aclarir; però, sí que hi ha en mi una força interior que se sent atreta pel magnetisme exterior que la xucla.

Catalunya és terra pionera excursionista, ideal que esclatà a l'inici de la Renaixença. Les persones érem nòmades en un temps ja perdut en la foscor, quan les tribus no estaven tan arrelades al territori com ara. L'esperit nòmada o aventurer sembla que encara persisteix en el nostre misteriós instint (en alguns està adormit) i unes ganes de saber el què hi ha més enllà perdura en el subconscient.

Catalunya és terra amb personalitat pròpia i amb uns trets característics, físics i polítics, que la identifiquen com a una nació en el món. Montserrat és, a part d'un destacat relleu geogràfic de silueta singular i irrepetible, el nostre interior espiritual.

La naturalesa l'ha dotada d'un encant que atrau ja des que és perceptible a l'horitzó, dotada d’unes forces magnètiques on conflueixen corrents cosmogònics i tel·lúrics. Tot això fa que anar a Montserrat sigui quelcom més que una excursió: a part de viure aquests dies en contacte amb la natura, en constant moviment, es desenvolupa també un estat emocional positiu en el nostre esperit.
       
Montserrat s'ha convertit en la salvaguarda del poble català, contínuament agredit i envejat, en el castell que conté la flama del baluard representatiu dels valors catalans, vigilats per una Mare, de “terra negra" fèrtil, que protegeix el territori i estima els seus fills.

Per tot això que sento, he endegat un any més aquest diari de Montserrat. La vida és un continu caminar per dintre de la tenebrosa ignorància amb l'esperança de trobar la Llum de la veritat.
"

Rafel "guixapapers"

Cercar

Obres Autors

 

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic