Tags relacionats...

dnsdominis

Serveis professionals

DNS

font: Redacció Tinet

publicat: 21-06-2007

Si vols tenir el teu propi web amb el teu propi domini necessitaràs els DNS, ja que aquest és el mecanisme que serveix per associar un domini a un servidor web (IP).

DNS (Domain Name System) és una gran xarxa global de servidors que contenen base de dades on estan registrats la relació entre dominis i adreces IP (combinacions de números que identifiquen els equips connectats a la Xarxa que contenen els webs). Els DNS, per tant, faciliten aquest procés d'identificació, ja que és molt més fàcil que un internauta recordi un nom que no pas un grapat de números. És necessari tenir almenys un DNS (el primari i el secundari són els més coneguts) per a un domini. Tot i no ser absolutament necessari, el DNS secundari és útil per si falla el primari. OASI proporciona el servei de DNS primari i secundari.

Configuració dels DNS
Un cop acceptada la sol·licitud, podràs configurar els DNS amb el teu domini (contractat prèviament a una empresa especialitzada) amb les dades que et facilitem a continuació:

  • Nom DNS Primari: milu.fut.es
  • IP DNS Primari: 194.224.210.2
  • Nom DNS Secundari: nil.fut.es
  • IP DNS Secundari: 194.224.210.3

SOBRE ELS DNS...
La finalitat del DNS és ordenar, com fan les bases de dades, els noms de domini que existeixen a internet i per això aplica un sistema que classifica de manera esgraonada, per nivells. Al primer nivell de la jerarquia es troben els Top Levels Domains, que són els codis de dues lletres corresponents a l'ISO-3166 de cada país (per exemple, els .es, .fr., etc.). També hi formen part els denominats dominis especials, de tres lletres, tipus .edu, .com, .gov., .mil, .org, .int i .net. La informació dels dominis sempre s'esglaonarà a partir d'aquest nivell de manera que a un servei que pertany a un departament d'una empresa francesa li correspondrà el següent  domini: servei.departament.empresa.fr.

En cap cas s'ha de confondre el servei de DNS amb el servei de redireccionament web (normalment ofert per les empreses de venda de dominis). El primer serveix per associar un domini a un servidor. En canvi, el segon, només t'envia a una altra URL específica (no et manté el domini a la barra de navegació).

Preus Públics 2014

Publicat: 08-01-2014 Consulteu els preus públics de la Diputació de Tarragona per a la prestació dels serveis professionals d'Internet i que s'ofereixen a través de la xarxa ciutadana TINET.