Balneari i entorn de Vallfogona de Riucorb


Tot el nucli de Vallfogona es troba dins la Vall del Corb, definida pel curs del riu del mateix nom i per tots aquells torrents que li aporten aigua. El Corb neix a la font de Rauric, a 726 metres d'alçada, al municipi tarragoní de Llorac. Aigües avall de la capçalera, Vallfogona de Riucorb es converteix en paradigma d'un poble que ha aprés a conviure amb l'aigua. Donen fe d'això, els molins fariners de l'època dels templaris situats a la sortida del municipi, les nombroses fonts construïdes en el seu terme i, per sobre de tot, el balneari que ha donat renom a la vila.
[ llegir ↓ ]
Tot el nucli de Vallfogona es troba dins la Vall del Corb, definida pel curs del riu del mateix nom i per tots aquells torrents que li aporten aigua. El Corb neix a la font de Rauric, a 726 metres d’alçada, al municipi tarragoní de Llorac. Aigües avall de la capçalera, Vallfogona de Riucorb es converteix en paradigma d’un poble que ha aprés a conviure amb l’aigua. Donen fe d’això, els molins fariners de l’època dels templaris situats a la sortida del municipi, les nombroses fonts construïdes en el seu terme i, per sobre de tot, el balneari que ha donat renom a la vila.
 
L’any 1860 el doctor Llorenç Sicart va descobrir el poder medicinal de les aigües sulfuroses que brollaven al poble, i allò va derivar en el Balneari de Vallfogona situat a 1,5km del nucli de Vallfogona i que va ser fundat l’any 1901. Aquestes aigües mineromedicinals, que existien a la zona des del segle XIX, van ser declarades d’utilitat pública l’any 1903. L’edifici del balneari, ubicat en un lloc d’excepcional bellesa, per la seva varietat i abundant vegetació, ha estat en constant renovació des de l’any 1992.

Format per carrers petits amb regust medieval, Vallfogona de Riucorb s’estructura al voltant de l’esglèsia de Santa Maria i del seu castell, construït a mitjans del segle XI. Un relleu de bronze aixecat davant el temple recorda a Francesc-Vicenç Garcia (1579-1623), qui fou rector de Vallfogona i conegut poeta del barroc català.
[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Aquesta pàgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic