No t'ho pots perdre

Abans del carnaval

El Cós Blanc de Salou té lloc el primer dissabte de febrer. Es tracta d'una desfilada de carrosses i gent disfressada, com si d'un carnaval avançat es tractés. Durant la desfilada es llancen quilos de caramels al públic assistent, convertint-la en la desfilada nocturna amb més afluència de públic de tots els Carnavals de la província. Al Carrer Barcelona hi ha situats uns canons que disparen una autèntica pluja de confeti, d'aquí el nom de la festa.

  • El Ball de Mantons de Cunit del dia 10 de febrer. Ball preparatori per als assistents a les comparses vilanovines del diumenge de Carnaval.

  • IXè Tribute al Carnaval d'Ulldecona, dia 9 de febrer. Actuaran els grups Dirty Nancy, Kisj, Culs Cults, Tipunk Gos i La Familia Stardust. En acabar els concerts la festa seguirà, amb punxamenta glam-rock-punk, a càrrec del DJ Que sé yo. Veniu tots i totes disfressats de glameros/es i punk-rockeros/es. Hi haurà premis en CD’s a les millors disfresses.

Els actes destacats

  • La II Baixada del Pajaritu recupera i renova amb esperit Carnestoltenc un joc antic, una cursa de carretons, amb participants i carretó disfressats, com petites comparses. L'acte més novell de tot el Carnaval de Tarragona.  • La Batalla de Farina de Godall és l'acte més antic de la província. Godall ha heretat aquesta ancestral tradició que va sobreviure a la prohibició dels carnavals posterior a la Guerra Civil.

  • La Guerra de Tomaques de Reus del dissabte de Carnaval troba els seus orígens en les guerres de taronges del segle XIV. En aquesta estomacada general, el més embrutador té premi.

  • La Fira Catalana de la Consumició de Reus, l’EXPRO-PROFIT’07. El dilluns té lloc una original i única mostra gastronòmica, on hi podreu degustar, previ pagament, tot tipus de delicatessens.

  • La revetlla del Carnaval de Tarragona aquest any al recinte firal, al costat de Renfe. Les orquestres Tàndem i Acer Blau desborden amb els seus ritmes versionats la nit més intensa del Carnaval. Amb el concurs de disfresses individual per parelles i per grups entre els assistents.

  • L'enterro de la sardina de Cunit, seguici que surt des de la Pl. Santiago Rusiñol amb la Xaranga MAI TOQUEM BÉ. Sardinada popular per als assistents.

  • Vermut popular, a la plaça del Mercat d'Amposta, amb patates fregides, olives i vermut amb sifó amenitzat per la xaranga i sas majestats el Rei i la Reina Carnestoltes.