Especial Viatges i escapades

Guia pràctica per a viatgers

Amb l'arribada del bon temps i la perspectiva d'unes vacances a curt o mitjà termini, arriba també el moment de preparar el nostre viatge o la nostra petita sortida o escapada. Internet ens ofereix gran quantitat d'eines i d'informació per a què sigui possible organitzar el viatge que volem fer de la manera més econòmica, més senzilla i més efectiva possible.

Aquest especial pretén posar una mica d'ordre en tot aquest grapat de recursos que trobem a la Xarxa a través d'una guia senzilla i còmoda per als futurs viatgers elaborada a partir dels següents apartats:


Triar una bona oferta Aquí hi trobaràs els llocs web on poder cercar els vols més econòmics de les diferents companyies, les ofertes d'última hora, paquets turístics, etc. La cerca permet triar el viatge per criteris econòmics, per les destinacions i per les dates. A més hi ha informació complementària sobre els llocs de destí i sobre les diferents ofertes de lleure.

Els vols Per trobar el vol desitjat es pot consultar directament les diferents companyies aèries, on a més de la disponibilitat de places, preus i possibilitat de reservar el vol es poden consultar altres qüestions d'interès com la normativa sobre quipatge, seguretat, taxes, etc.

Què visitar Un cop al lloc de destí triat hem de planificar l'estada, rendibilitzar al màxim el viatge, sabent què volem veure, com desplaçar-nos, quins són els llocs que no hem de deixar de visitar. Les guies visuals tant les virtuals com les tradicionals i els diferents plànols aeris seran de gran ajuda. També hi ha interessants webs de viatgers que expliquen les seves experiències i les seves recomanacions a l'hora d'organitzar les visites.

On dormir Saber triar l'establiment on dormir és bàsic a l'hora de fer que el viatge s'ajusti al pressupost. L'oferta és àmplia i variada, i no sempre dormir en un lloc agradable, ben situat i amb uns mínims conforts ha de ser car. Hi ha algunes web que ajuden a descobrir llocs econòmics on fer nit de manera ben agradable després d'un dia dur per al viatger.

Quin temps farà Anar preparat, sabent, no només la climatologia habitual, sinó també, les previsions concretes sobre el temps que farà els dies de la nostra estada al nostre lloc de destí, ens estalviarà molts maldecaps. La Xarxa ens permet conèixer amb precisió allò que diuen els mapes sobre el temps que farà a qualsevol lloc del planeta.

Turisme rural Les cases de pagès i el turisme rural en general s'han convertit en una alternativa a l'alça, especialment quan es tracta de viatges en família o per un període de temps no massa llarg. A Catalunya el nombre de cases rurals ha augmentat, com també a la resta de l'Estat. Pots descobrir llocs amb encant i saber els preus consultant algunes de les webs que proposem.

Excursions i senderisme Les escapades al medi natural poden fer-se de manera planificada, en grup, o bé de manera individual. Un bon sistema per a programar-les i saber el temps que trigarem a fer els recorreguts, els punts d'interès, el grau de dificultat, etc., és donar un cop d'ull als lloc web especialitzats. Les imatges i plànols amb els itineraris ens ajudaran a programar les sortides.

Consells i recomanacionsConsells i recomanacions Viatjar requereix de planificació del viatge, però també de la seguretat pròpia, tenint en compte la situació sanitària del lloc que anem a visitar. Els viatgers han d'actuar amb prevenció en aquest terreny i també amb d'altres. Les administrcions, entitats de consum, etc., han elaborat uns seguit de consells i recomanacions per a viatjar de forma segura. També hi ha mecanismes que cal conèixer quan volem reclamar per algun servei que no s'ajusta a allò que havíem contractat.