Tags relacionats...

llistesdiscussio

Llistes de discussió

TINET t'ofereix la possibilitat d'estar en contacte amb altres usuaris del portal que comparteixen els mateixos interessos i que volen compartir les seves inquietuds. En aquest sentit, a través de les Llistes de Discussió podràs enviar comentaris o dubtes sobre una determinada qüestió a altres tinetaires. Expressar la teva opinió serà tan fàcil com escriure un mail i enviar-lo a la llista (tema) que escullis.

  • Sobre les llistes de discussió. Les llistes de discussió, també anomenades de correu electrònic, es van popularitzar a finals de la dècada dels noranta i, concretament, després que explotés la bombolla d'Internet. El funcionament és molt senzill: es configura una llista amb diversos correus electrònics (fins a centenars) i se li assigna un nom, per exemple medi ambient, informàtica, etc. Aquest nom indica quin és l'interès dels usuaris que hi pertanyen. Per exemple, la llista de mails ‘Medi Ambient’ és d'usuaris als quals els interessa parlar d'aquest tema i cada vegada que s'hi envia un missatge aquest arriba a tots a totes les bústies, de manera que uns es retroalimenten de les respostes, dubtes i informacions, etc. dels altres. En definitiva, és una altra manera de distribuir massivament la informació. Moltes organitzacions l'utilitzen per mantenir informats als seus membres.
     
  • Com participar? Per començar, el primer pas és donar-se d'alta en el formulari que trobaràs més avall, seleccionant la llista en què vulguis participar i afegint la teva adreça de correu electrònic. Com veuràs, tens dos formularis d'alta, un més senzill i un altre més avançat per fer una sol·licitud més precisa. Tot i això, abans d'iniciar aquest proces has de tenir en compte que per participar en una llista de discussió com a usuari has de seguir unes normes, les anomenades ‘netiquettes’, per garantir que la comunicació entre els usuaris es faci de manera correcta i amb respecte. Per més informació podeu anar a: llistes.tinet.cat.

Formulari d'alta

 

Formulari d'alta avançat

  Alta en la llista Baixa de la llista
Buscar a quines llistes s'està subscrit.
Obtenir el fitxer de les normes d'una llista determinada.
Veure les llistes disponibles de Tinet
Rebre ajuda sobre el funcionament del majordomo.