TINETjornada Videoblocs

Per consultar tota la informació relativa i per inscriure's a la TINETjornada utilitza el menú de l'esquerra.

CREA EL TEU VIDEOBLOC A INTERNET
Jornada d'Internet i de les TIC dedicada als videoblocs

Cartell de la TINETjornada 2009 
La TINETjornada és una trobada de difusió anual que tracta sobre les tendències i les novetats en el món d'Internet i de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC).

L’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, de la Diputació de Tarragona ha organitzat per al dissabte, 7 de novembre, una nova edició de la TINETjornada, una trobada de difusió anual que analitza i reflexiona sobre Internet i les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Enguany, la TINETjornada s’endinsa en el fenomen del videobloc a Internet, continuant la tasca de difusió de l'edició de vídeo que es va fer en la jornada del 2008.

És per aquesta raó que el nom de la TINETjornada de l'edició del 2009 és: "Crea el teu videobloc a Internet"


El videobloc

La jornada consisteix en una demostració pràctica de com elaborar, editar i publicar vídeos en un bloc.

Un vloc, o videobloc (que també es pot anomenar vlog o videoblog), és una variant del bloc, o weblog, que consisteix en una galeria de vídeos, ordenada cronològicament, publicats per un o més autors. L'autor pot autoritzar altres usuaris a afegir comentaris o altres vídeos dintre de la mateixa galeria.

Els videoblocs sovint aprofiten l'avantatge de la sindicació web per aconseguir la distribució de vídeo per Internet amb els formats de sindicació RSS o Atom per a l'agregació automàtica i la reproducció en dispositius mòbils i ordinadors personals.

La jornada servirà per endinsar-se en el món de l’edició de vídeo i la seva publicació al bloc amb l'exposició que portarà a terme Txaber Allué, responsable del videobloc "El cocinero fiel".  Pas a pas, s'explicarà com produir i editar vídeos pensats expressament per a Internet, i ens donaran les instruccions bàsiques per poder esdevenir un productor i editor de vídeos a Internet amb la finalitat d'obtenir una guia pràctica de com crear el propi videobloc a Internet.

Com a material de suport a la TINETjornada, el tinetaire Jaume Parés ha elaborat un curs de vídeo digital que des d'OASI posem a la disposició de tots els internautes al canal de TINET a YouTube.

Amb aquest esdeveniment de l’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació (OASI) de la Diputació de Tarragona es vol difondre informació d’actualitat sobre els diferents aspectes d’Internet i de les TIC d’una manera planera i entenedora, però també exhaustiva i interessant amb la participació d’experts en els temes que es plantegen edició rere edició.

Més informació: