Especials

viatges Especial viatges i escapades
Amb l'arribada del bon temps i la perspectiva d'unes vacances a curt o mitjà termini, arriba també el moment de preparar el nostre viatge o la nostra petita sortida o escapada. Internet ens ofereix gran quantitat d'eines i d'informació per a què sigui possible organitzar el viatge que volem fer de la manera més econòmica, més senzilla i més efectiva possible. Aquest especial pretén posar una mica d'ordre en tot aquest grapat de recursos que trobem a la Xarxa a través d'una guia senzilla i còmoda per als futurs viatgers elaborada a partir d'una sèrie d'apartats que engloben el viatge, l'estança i les recomanacions més adients.


jordi Especial Sant Jordi
Sant Jordi, una festa que no figura com a tal en el calendari laboral, és considerada per a molts com l'altra festa nacional de Catalunya. Tot i que el patronatge de Sant Jordi sobre l'estament militar ve de temps medievals, la popularització de la festa és prou més tardana i cal situar-la històricament a finals del segle XVIII. El catalanisme, conservador i catòlic, de final del segle XIX farà de la festa de Sant Jordi una diada d'exaltació patriòtica. Amb el pas dels anys la festa incorporarà nous components, roses i llibres, i esdevindrà durant el franquisme una celebració de reividincació cultural i política. Sant Jordi és avui una festa popular.


ssanta Especial Setmana Santa
La Setmana Santa és una de les festes més populars del calendari cristià. Aquests dies, els municipis de les comarques de Tarragona surten al carrer per vestir la seva fe i per passejar els misteris, les manifestacions artístiques d'aquesta festivitat. Tinet ha volgut documentar aquesta celebració amb un recull d'articles que expliquen els seus orígens, les tradicions i els protagonistes. Un recull d'algunes de les festes més destacades de la demarcació per aquells que vulguin conéixer les nombroses activitats que es realitzen aquests dies.

carnaval Especial Carnaval
L'arribada de la democràcia va permetre recuperar moltes festes i tradicions que formaven part del llegat cultural d'aquest país. El carnaval va ser un d'aquells fenomens festius i populars que de seguida van retrobar-se amb els habitants d'aquestes comarques. Aquesta festa serveix per iniciar un nou espai dedicat als diferents esdeveniments culturals, socials i festius que ens acompanyen al llarg de l'any i que integrem en un nou apartat sota el nom genèric de "Especials". Aquesta iniciativa ha de servir per ampliar i enriquir els continguts de TINET amb un format atractiu i alhora pràctic que permetrà als usuaris trobar de manera senzilla i entenedora tota la informació que busquen.