Tags relacionats...

tinetjornadatinetjornada2013

Documentació

Informació sobre els ponents

Enric BrullEnric Brull

Director de l'Àrea de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona.

Web: www.dipta.cat
Web: www.tinet.cat

Exposició: "Balanç d'actualitat i novetats de TINET". Presentació tècnica de la TINETjornada i breu balanç i relació de notes d'actualitat de les activitats de TINET.

Documents: Diapositives en PDF de la presentació d'Enric Brull a la TINETjornada


David FerréDavid Ferré

Enginyer tècnic de telecomunicació (La Salle - Barcelona), actualment és vocal de la Junta de Govern del COETTC i president de la Comissió d'Infraestructures TIC del COETTC (Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya).
    Va treballar amb el departament de màrqueting de Retevisón S.A. amb el llençament de la primera tarifa plana d'Internet (Alehop-Eresmas/56kbps) i del primer pack autoinstal·lable ADSL del mercat (Auna). També destaca el seu perfil com a Product Manager, primer a Simon Connect Climabox i després en altres projectes com el llençament de tots el procés voluntaris TDT en l'any de la seva implantació a Espanya.
    Des del 1999 té la seva pròpia empresa, Ingeniería de Telecomunicaciones, la qual garanteix l'acompliment de la llei RD 346/2011 que dicta els requeriments en telecomunicacions que han de tenir tots els edificis nous (ICT) i que ha de facilitar la smart home.
    També és pèrit judicial i realitza auditories i plans directors TIC. A més, és consultor especialista en TIC i noves tecnologies i col·labora amb diversos mitjans de comunicació com a expert en TIC.

Bloc: wiwiw.org/ip
Twitter: @dferregu
Linked-in: es.linkedin.com/in/dferregu

Exposició: “Possibilitats de les llars intel·ligents”. De la smart city a la smart home o, més ben dit, aplicar intel·ligència a la llar, perquè els intel·ligents hem de ser les persones. Es farà un tastet general de com es pot aplicar la smart home gràcies a la normativa ICT (telecomunicacions en els edificis nous). Tot seguit es fa una “pluja d’idees” d’aparells de hardware, dispositius i programari que es poden utilitzar identificant casos concrets d’ús. Repasarem aparells / dispositius orientats a la smart home; nocions bàsiques front la pregunta 'PC o tauleta tàctil?'; 'Necessito Fibra Òptica 100Mbps?'; 'Com ampliar la cobertura WIFI a casa?'; 'Com puc veure la meva TDT fora de casa si vaig de viatge? I a un altre país?'; com crear un fil musical econòmic i pràctic; com escollir una tauleta tàctil; com controlar a distància econòmicament diferents elements de la llar, i com utilitzar les xarxes socials per estar informat de forma eficient...

Documents: Diapositives en PDF de la presentació de David Ferré a la TINETjornada

Jordi FabregatJordi Fabregat

Treballa a Televisió de Catalunya desenvolupant aplicacions interactives per televisió connectada. Acumula més de 12 anys d'experiència en projectes internacionals de recerca en Televisió Digital i desenvolupament d'aplicacions. És enginyer superior en Multimèdia i informàtic tècnic per Enginyeria a La Salle Bonanova, i màster en Project Management, per la Universitat Ramon Llull (Barcelona).

Web: www.tv3.cat
Linked-in: www.linkedin.com/in/jordifabregat

Exposició: Qualsevol dispositiu com a pantalla d’oci interactiva?" Repassarem l'aposta per Internet en mitjans digitals de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio (web, mòbil, tauletes, consoles i TV connectada), posant èmfasi en les possibilitats de la televisió connectada com a darrera tendència amb presència a la llar. Per últim, coneixerem experiències realitzades en el camp de l'anomenat 'second Screen' o l'ús interactiu complementari de mòbils i tauletes sincronitzats amb l'emissió en directe.

Documents: Diapositives en PDF de la presentació de Jordi Fabregat a la TINETjornada

Josep Lluís de Gabriel

Fundador del laboratori de màrqueting digital Bitlonia.com, des d'on ha creat diverses empreses en el sector Internet Màrqueting. És autor del llibre Internet marketing 2.0 (Editorial Reverté). A més, ha impartit seminaris en tot el món, i col·labora amb diverses universitats (U. Politècnica de Catalunya, U. Pompeu Fabra, U. Ramon Llull, etc.). És coordinador de la Comissió Digital de l'Associació EMpresarial de la Publicitat i professor invitat de la Universidad Pontificia Bolivariana de Colòmbia (diplomatura de Màrqueting Digital).

Web: www.bitlonia.com

Exposició: "Com serà viure amb la publicitat 2.0 dins de casa nostra?" El món digital està creant noves oportunitats. Portarem unes ulleres que seran intel.ligents i sabran el què mirem... El nostre frigorific s’ocuparà de fer-nos la llista de la compra. Potser el cotxe anirà tot sol a repostar quan tinguem un viatge anotat a l’agenda electrònica... Els anunciants ens permetran viure millor? Podrem tenir més coses gratuites a casa? Com això afectarà a la nostra vida? Tindrem intimitat? Una presentació diferent. Una passa en el temps per imaginar com serà la nostra llar connectada, digital, i 2.0.

Documents: Diapositives en PDF de la presentació de J.Ll. de Gabriel a la TINETjornada

Climent Aparicio Climent Aparicio

Enginyer tècnic en informàtica de Gestió i Màster en Software Lliure.
   Amant de les tecnologies des de jove i d'Internet des de fa més de 15 anys, s'ha anat desenvolupant en aquest món que tant li fascina passant per diversos projectes.Ha codirigit antigues pàgines de videojocs com videogamespower.com, col·laborant en altres com vadejocs.cat, i creant altres projectes com pocafeina.cat, metallcatala.cat, norespondas.com, puedeserfacil.com, per acabar ensopegant amb un Raspberry Pi a les meves mans i animant-me en la creació de la comunitat catalana a www.raspberry.cat.

Blog: parufito.info
Portfoli: climent.cat

Web: www.raspberry.cat
Twitter: @RaspberryCatala

Exposició: "Raspberry Pi, un enginy personal?" Raspberry Pi és una placa computadora (SBC) de baix cost desenvolupada al Regne Unit per la Fundació Raspberry Pi. Aquesta placa s’està estenent ràpidament entre els usuaris d’informàtica avançats per la seva gran capacitat de personalització i adaptació a diferents usos, sobretot en la interactuació amb l’entorn.

Documents: Diapositives en PDF de la presentació de Climent Aparicio a la TINETjornada

David PàmiesDavid Pàmies

Enginyer Informàtic per la UPC i Màster en Direcció i Gestió d'Empreses (MBA) per la URV
   De petit (8 anys) li agradava automatitzar els aparadors de l'empresa familiar amb tota la tecnologia disponible en aquell moment i amb l'ajuda dels seus pares. Aquí va començar la seva relació "professional" amb la tecnologia.
   Les seves primeres connexions a Internet van venir de la mà de TINET, on encara segueix actiu (dpe@tinet.cat).
   Com Enginyer Informàtic va cursar les branques d'electrònica i intel·ligència artificial, les quals li van facilitar la posterior creació de diferents ginys per automatitzar la llar. Dins del MBA, el seu projecte va ser la creació d'una empresa de domòtica.
   Actualment fa de product manager a Simpple, l'empresa d'innovació tecnològica de la Xarxa Sanitaria i Social de Santa Tecla.
   També és un dels socis fundadors de la GPL Tarragona, associació per al foment del programari lliure. Soci d'APSI, Associació de Professionals de la Societat de la Informació de Tarragona. I col·laborador de protecció civil.
   Les hores "lliures" les dedica a fer de coordinador del Club Vaixell, esplai de Tarragona que té cura de persones amb discapacitat.

Linked-in: http://linkedin.com/in/davidpamies

Exposició: "Raspberry Pi com a Media Center". Ús de Raspberry Pi com a reproductor multimèdia, amb una senzilla instal·lació de l’XMBC.

Documents: Diapositives en PDF de la presentació de David Pàmies a la TINETjornada

Tuits sobre la TINETjornada