Tags relacionats...

Pere Godall, guardonat amb la Medalla President Macià 2005

font: DTG Tarragona / Generalitat

publicat: 20-01-2006

El Govern, a proposta del Departament de Treball i Indústria, ha concedit la Medalla President Macià 2005 a Pere Godall i Gandia en reconeixement a la dedicació, constància i esperit d'iniciativa en la seva trajectòria laboral. Nascut a Tarragona lany 1920, Godall destaca pel seu paper en món de la música com a director de l'agrupació "Mon Camp Tarragoní".

Les plaques i la medalles President Macià que atorga el Govern de la Generalitat van ser creades el 1938 per recompensar mèrits laborals, sigui dels treballadors individuals, sigui de les empreses. L'any 1982 la Generalitat va rehabilitar aquests guardons amb la finalitat de premiar els qui, al llarg d’una vida o una dilatada etapa de treball, han contribuït amb el seu esforç i exemple a mantenir i impulsar d’una manera rellevant l’activitat econòmica del nostre país.

La concessió d’aquests guardons és oberta a qualsevol persona o entitat, sempre que hagi estat proposada per un dels departaments de la Generalitat o a instància d’una persona o entitat que desenvolupi activitats empresarials, sindicals, socials o d’altres similars. L’acte de lliurament per part del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el Conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, tindrà lloc el proper dimecres, 1 de febrer, a les 19.00 hores a les Drassanes Reials de Barcelona.

Pere Godall i Gandia
Nascut a Tarragona (Tarragonès) l’any 1920. Des de ben petit, estudia música i als 15 anys funda el Trio Godall amb els seus germans. Pocs mesos després, neix l’Orquestra Godall, formada per nou músics, on va exercir de director.

La Guerra Civil va suposar un canvi total per la família Godall com a conseqüència de la mort del pare. Aquest fet va provocar l’entrada de Pere Godall a l’exèrcit. L’any 1941, guanya les oposicions a auxiliar administratiu del Banc Espanyol de Crèdit a Tarragona, on va desenvolupar tota la seva vida laboral fins arribar al càrrec de director de sucursal.

Pel que fa a la seva trajectòria musical, Pere Godall ha estat director de diferents orquestres. Entre 1947 i 1962, va ser director musical de Ràdio Tarragona. També va exercir de professor de música i compositor. Actualment, és el director musical de l’agrupació "Mon Camp Tarragoní" i president provincial de la "Lleva del biberó 41".