Tags relacionats...

festivalsfestescultura

Morodo, Dr. Ring Ding i Ki Sap, els plats forts del Festival Reggus

font: ACN

publicat: 13-06-2006

El tretzè festival de reggae Reggus se celebrarà enguany el dissabte 1 de juliol a la Palma de Reus. D'entre les bandes convidades hi ha els madrilenys Morodo & Ranking Soldiers, els alemanys Dr.Ring Ding i els valencians Ki Sap. A més, a la 16 Nit de Marxa de Sant Perico, el dia 28 de juny, hi actuaran Zulu 9.30, The Pepper Pots i Kwame & Afro Vibes Band.

L'Associació Cultural Reggus, en conveni amb l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) de Reus, ja tenen enllestits els cartells per a la 16a Nit de Marxa de Sant Perico del dia 28 de juny, i pel 13è festival de reggae Reggus.

El dia abans de la Festa Major de Sant Pere, la Palma acollirà el concert jove de la revetlla. Les bandes convidades aquest any són Zulu 9.30, The Pepper Pots i Kwane & Afro Vibes Band. El concert és d'entrada gratuïta i s'iniciarà a partir de les dotze de la nit.

Zulu 9.30 és una formació de vuit joves músics que han tocat al costat d'artistes com Carlinhos Brown, Macaco i Ojos de Brujo; i que acaben de publicar el seu primer disc 'Conecta o revienta'. Els The Pepper Pots recuperen el so i l'estètica de les bandes pioneres del soul, ska i rocksteady, mentre que els Kwame & Afro Vibes Band és una banda africana que practica funk, afro-beat, high-life i reggae.

D'altra banda, el Reggus acollirà enguany vuit bandes de propostes i procedències ben diferenciades. Morodo & Ranking Soldiers són actualment el màxim exponent del reggae a l'estat espanyol. En aquesta ocasió, el madrileny Ruben D. Morodo s'acompanyarà dels barcelonins Ranking Soldiers.

Un dels caps de cartell del Reggus són Dr.Ring Ding. La banda alemana de reggae i ska ha actuat per tota Europa i Estats Units, des que va començar la seva trajectòria l'any 1992. Els valencians Ki Sap arriben a Reus per presentar el deu darrer àlbum en directe, 'Ki Sap meets València All Stars', el disc més jamaicà de la banda on es fan evidents estils com el reggae més roots, passant per l'ska més clàssic, el new reggae, el raggamufin i el dancehall.

Darga és una banda marroquina que es va crear el 2001, i que basa la seva música en el ritme gnawa dels antics esclaus subsaharians. En directe, fusionen gnawa, reggae, ragga, ska, dub, chaabi, ragada i funk. Els Kassamba venen de Girona i basen el seu estil en la tradició griot més rítmica: la percussió tradicional africana.

Mentrestant a la Sala Polivalent de La Palma hi actuaran dues propostes de sound system: Benasound i Ancient Kings. Per amenitzar les actuacions, i entre els dos escenaris, el grup de percussió Taberssió tocarà al recinte de La Palma. Paral·lelament, i per escalfar motors, el Bar Campus de Reus acull ja des d'aquests dies, una mostra fotogràfica de l'edició de l'any anterior del festival.