Tags relacionats...

Sebastià Poy Alegret presenta el nou poemari "Calç als llavis"

font: Tertulia de poesia Mediona 15

publicat: 04-10-2004

Dissabte, 9 d'octubre, a les 8 del vespre, organitzat per Tertúlia de Poesia Mediona 15, Sebastià Poy Alegret presentaràel poemari "Calç als llavis" a la Vaqueria

Fa dies que l’estiu va desaparèixer dels calendaris. Ja no n’hi ha de turistes. Els pocs que faltaven per anar-se’n, ja ho han fet. A saber on paren ara. Nosaltres també hem tornat d’allà on érem. Som aquí.

La Tertúlia de Poesia Mediona 15 comença una altra temporada, aquesta serà la novena, respectable paraula d’advocació cristiana i de reunió de comares angelicals al amor de la tarda que se’n va pels vitralls de la parròquia.

Obrim l’any nou de la tertúlia, i ho fem estrenant noves disposicions tipogràfiques per a l’augusta col·lecció de poesia Cuadernos de la Perra Gorda.

Un poeta tertulià gosa encetar el nou disseny editorial i l’any novè. Sebastià Poy Alegret, després de cinc anys sense visitar la impremta (des de 1999, quan va publicar La comissura de la memòria), ha hagut de recórrer als hereus del venerable Johannes Gutenberg per disposar adequadament i amb harmonia el seus versos en el paper. Ja no se’n recordava que el poeta compon i l’impressor disposa. ¡Ah, aquesta memòria gasosa i evanescent!

Sebastià Poy Alegret presenta el poemari Calç als llavis. Les seves pàgines et portaran a la bellesa; però, atenció, també a la tremolor, a l’estremiment. Perquè el poeta s’ha endinsat en els àmbits de la mort, del temps sense temps. Per compondre els versos ha escollit un tema especialment punxegut: la mort. Ha tornat —potser sa i estalvi, a Sebastià, aparentment, no se’l veu res d’estrany— d’una immersió dolorosa. I és que el poeta viatja allà on marquen els seus versos. Ens consta que aquest estiu el poeta no ha estiuejat; estava al túnel del seu llibre que ara ens ofereix. Si el túnel tenia o no sortida ho mostrarà el proper dissabte 9 d’octubre.

Ja saps on, a La Vaqueria. Allà estarem nosaltres, els tertulians i el poeta estrenador de col·lecció i de poemari. ¿Tu no hi seràs? No fallis, no pots fallar.