Tags relacionats...

Santa Coloma engega el debat per crear la Baixa Segarra

font: L'Espluga FM Ràdio

publicat: 14-10-2004

La zona nord de la Conca de Barberà es troba ara en ple debat sobre la creació d'una nova comarca anomenada "La Baixa Segarra". La vila que en seria la capital, Santa Coloma de Queralt, ha engegat una campanya per promocionar aquesta proposta, però alguns alcaldes es mostres escèptics.

La premsa es dedica aquests dies a comprovar l’acceptació d’aquesta proposta de l’ajuntament de Santa Coloma. La majoria d’alcaldes dels municipis que integrarien la comarca de la Baixa Segarra, es mostren de moment força escèptics davant la possibilitat de separar-se de la Conca, tot i que estan pendents d’una reunió amb el conseller de Governació, Joan Carretero, que és qui porta el cas. De fet, el conseller ha afirmat que la creació d’aquesta nova comarca " s’està estudiant i encara no hi ha res decidit".

El Consell Comarcal de la Conca, presidit de fet, per un colomí, no s’ha pronunciat oficialment. Tot i així algunes fonts internes del Consell han informat a diversos mitjans que dubten de la "viabilitat" de la creació d’una nova comarca. Tot i així, sembla que l’ens no té cap intenció de posicionar-se en contra.

De moment, la que vila que seria la capital de la Baixa Segarra, Santa Coloma de Queralt, continua la seva campanya de posicionament a favor. Per això, ja ha realitzat una reunió amb la resta dels municipis implicats. L’alcaldessa de la localitat, Nativitat Montcusí, va convidar als ajuntaments a que s’adhereixin a la promoció i demanada de la Baixa Segarra.