Tags relacionats...

tarragonaurvuniversitatrecerca

La URV impulsa la primera revista internacional de comunicació centrada en Catalunya

font: GdC/ URV

publicat: 06-05-2008

El departament dels estudis de Publicitat i Periodisme de la Universitat Rovira i Virgili ha promogut la primera revista d'àmbit internacional especialitzada en estudis culturals i comunicació del sistema mediàtic català. La publicació té el suport de la Càtedra URV/Repsol d'Excel.lència en Comunicació

catalan journalLa nova publicació, anomenada Catalan Journal of Communication & Cultural Studies, vol ser una plataforma de difusió per a la producció científica catalana en el camp de l’estudi dels mitjans de comunicació i la cultura.  La revista està coordinada des dels estudis de comunicació de la URV i serà editada per l’editorial britànica Intellect Books. Es tracta de la primera revista científica en anglès promoguda des de Catalunya i publicada per una editorial estrangera.

La revista prestarà especial atenció a temàtiques com la història dels mitjans de comunicació, les polítiques culturals i comunicatives, els estudis d’audiència i de recepció, la identitat cultural i nacional, els discursos mediàtics, la comunicació intercultural, la comunicació de risc, l’esport i els mitjans, la llengua i els usos lingüístics als mitjans, els nous mitjans i internet, els estudis de gènere, el cinema, la cultura popular, les indústries culturals, la publicitat i les relacions públiques, el turisme i el patrimoni cultural.
 
El Catalan Journal of Communication & Cultural Studies és semestral i el primer número sortirà a la llum l’octubre de 2009. Inclou articles científics però també publicarà comentaris breus de recerca, notes sobre actualitat cultural i mediàtica o entrevistes amb acadèmics, creadors i comunicòlegs acreditats. Segons Enric Castelló, professor i editor principal de la revista, “aquesta publicació apareix en un moment ideal en què els estudis de la comunicació i de la cultura a Catalunya enceten una etapa de maduresa”.

L’equip editorial, en què també participen els professors de la URV Josetxo Cerdán i Jordi Farré i el professor de la Glasgow Caledonian University, Hugh O’Donnell, considera que la producció científica en l’àmbit de la comunicació i la cultura a Catalunya necessitava aquesta plataforma per fer-se visible a nivell internacional. 

La revista compta amb el suport de trenta-vuit doctors i catedràtics especialistes en aquest àmbit i que treballen a Catalunya, el País Valencià, Espanya, Estats Units, Escòcia, Irlanda, Alemanya, Itàlia, Suïssa i Mèxic.