Tags relacionats...

montblanc

TerrÓnia obre portes a Montblanc, on s'esperen 6.000 visitants

font: Redacciˇ Tinet

publicat: 30-09-2005

TerrÓnia, el Festival Internacional de CerÓmica de Montblanc, obre les seves portes aquest divendres en la seva tercera ediciˇ. MÚs de quaranta ceramistes participaran al festival, els dies 30 de setembre i 1 i 2 d'octubre. Com a novetats destaquen les exposicions i les demostracions dels artistes. L'organitzaciˇ vol superar la xifra dels 6.000 visitants.

Des de l'organitzaciˇ de TerrÓnia, s'han seleccionat una setantena de demandes d'inscripciˇ, de les quals n'han sortit els quaranta-un ceramistes participants. D'aquests, vint-i-un ceramistes sˇn catalans, sis francesos, un belga, dos alemanys, cinc anglesos, cinc holandesos i un nord-americÓ. El festival gira entorn la difusiˇ popular de la cerÓmica, a travÚs de tallers infantils; la seva exposiciˇ i venda, a l'antiga esglÚsia de Sant Francesc; i l'experimentaciˇ i l'espectacle, amb demostracions de torn i modelat i de cuita de cerÓmica en un forn experimental de forma piramidal.

Les novetats per aquesta 3a ediciˇ de TerrÓnia sˇn el muntatge de tres exposicions, una de les quals serÓ colĚlectiva, amb obres de tots els artistes participants, i les demostracions d'artistes, que tindran lloc al pati interior de l'antic convent de Sant Francesc. De fet, prÓcticament totes les activitats del programa de TerrÓnia se celebren a Sant Francesc. Des de l'organitzaciˇ del festival, impulsat per l'Ajuntament i els ceramistes de Montblanc, es vol superar els 6.000 visitants de la passada ediciˇ, amb unes vendes de 25.000 euros. L'any 2003 van ser 4.000 visitants i unes vendes valorades en 18.000 euros. 
 
Visites d'escolars

Hi passaran mÚs de 500 alumnes de P4, P5 i PrimÓria del CEIP Les Muralles i del ColĚlegi Mare de DÚu de la Serra de Montblanc. Aquesta activitat es va fer per primera vegada la passada ediciˇ de TerrÓnia i la bona acollida ha recomanat que enguany es repeteixi l'experiŔncia. Les activitats estan coordinades per l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona. Els alumnes de Montblanc participaran a TerrÓnia en horari escolar al matÝ i a la tarda, per˛ els tallers s'allargaran tot el cap de setmana. Aquesta activitat Ús una de les que ha despertat mÚs interŔs entre petits i grans en les dues edicions precedents. 
La inauguraciˇ del festival no serÓ, per˛, fins al vespre. Concretament a les vuit, just desprÚs que les autoritats hagin visitat les tres exposicions paralĚleles al Museu Comarcal, el Consell Comarcal i la Sala Sanfeliu. Enguany ha estat convidada la directora del Centre CatalÓ d'Artesania, la Sra. Gemma Amat. Es farÓ un passeig per l'interior de l'antiga esglÚsia de Sant Francesc i s'aprofitarÓ per saludar els ceramistes participants. En acabar, s'oferirÓ als ceramistes un aperitiu gentilesa de diversos patrocinadors de TerrÓnia: Rifacli, Celler Mas Foraster, Cava Pont Vell, Cava Carles Andreu i Concavins.

Televisiˇ i rÓdio en directe des de TerrÓnia
El ress˛ als mitjans de comunicaciˇ de TerrÓnia va en augment a mesura que el festival es consolida i Ús mÚs conegut entre el gran p˙blic. Divendres al vespre s'emetrÓ des de Montblanc el programa Catalunya Avui del circuit catalÓ de Televisiˇ Espanyola. A partir de 2/4 de 9 es podrÓ veure el programa realitzat i presentat des de l'antiga esglÚsia de Sant Francesc i amb TerrÓnia com a eix central. A mÚs, durant tot el cap de setmana RÓdio Montblanc tindrÓ un estudi m˛bil al pati de Sant Francesc, des d'on s'emetran diversos programes en directe i es faran connexions.

Rebeca Mu˝oz comenšarÓ a fer el monument de la Ciutat Gegantera 2006 Entre les activitats que es podran veure al pati de Sant Francesc hi ha les demostracions de diversos ceramistes. Es podrÓ veure com fan peces i les tŔcniques que utilitzen. Entre els artistes que mostraran la seva obra hi tornarÓ a ser Rebeca Mu˝oz, qui des de la primera ediciˇ ha colĚlaborat amb el festival modelant figures i que sempre ha despertat un gran interŔs entre els visitants del festival.

Enguany Rebeca Mu˝oz farÓ els primers treballs del que ha de ser el monument commemoratiu de Montblanc Ciutat Gegantera 2006. En concret l'artista de Belltall modelarÓ el motlle que permetrÓ fer el monument en ferro. Es tracta d'un element on els gegants i els nans de Montblanc sˇn els protagonistes. Una figura que veurÓ la llum el primer cap de setmana del proper mes de juliol, per˛ que iniciarÓ la seva gestaciˇ a TerrÓnia.