Tags relacionats...

vila-secavidusorfes

Les vídues i vidus de Catalunya debatran a Vila-seca sobre les millores de les pensions

font: Ideem

publicat: 26-07-2007

Uns 250 associats es preveu que participin en la I Jornada sobre les pensions de viduïtat i orfandat al segle XXI tindrà lloc el proper 29 de setembre a l'auditori Josep Carreras de Vila-seca. L'objectiu és denunciar la situació actual d'aquest col•lectiu. En primer lloc, demanen a l'Estat que la pensió mínima que reben s'iguali al salari mínim interprofessional. Així mateix, reclamen que la pensió de viduïtat es calculi sobre el 70 per cent de la Base Reguladora i que tingui la qualificació de renta exempta als efectes de l'impost sobre l'IRPF.

El programa de la jornada s’iniciarà amb la inauguració a càrrec de les autoritats: Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca; M. Àngels Ponce, regidora de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat i M. Josepa Loos, presidenta de l’ACEVOP (Associació Catalana en Defensa de les Vídues, Vidus, Orfes i Pensionistes). A continuació intervindran els presidents de: Cáritas; l’associació de Drets de Dones; l’associació de Vídues Basques; Navarra; Galícia; l’associació de Vídues i Vidus Joves i la presidenta de l’ACEVOP.

Durant la jornada també es tractaran altres temes d’interès com la situació de la dona vídua i la violència de gènere. Hi ha prevista una taula rodona per debatre sobre el futur de les pensions amb els diputats al Congrés amb responsabilitats sobre el tema. Carles Campuzano (CIU) i Emilio Olegaria (PNB) ja han confirmat la seva assistència. L’acte de cloenda servirà per retre homenatge a Pilar Mora i Josep Casellas, socis fundadors d’ACEVOP.

L’ACEVOP es va fundar a l’any 2001 i actualment compta amb 8.000 associats. Pertany a la Federació de Dones de Tarragona, a l’Associació de Vídues de militars i a la Xarxa Autonòmica de Vídues de Catalunya, País Basc, Navarra, Madrid, València i Aragó. Col•labora amb les associacions de gent gran: CEOMA i FATEC. Els seus objectius són la defensa dels interessos del col•lectiu, l’assessorament a les persones, la millora del poder adquisitiu i qualitat de vida de les vídues, orfes i pensionistes.