Tags relacionats...

tarragonaplaurbanistic

Neix a Tarragona una nova coordinadora que té com a objectiu la retirada del pla urbanístic

font: ACN

publicat: 16-08-2007

Tarragona compta des d'aquest dimarts amb una nova coordinadora que té per objectiu aconseguir la retirada del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). La coordinadora 'Retirem el POUM' ha nascut amb l'objectiu d'aplegar tots els tarragonins afectats de manera indirecta pel Pla General. Aquesta coordinadora vol diferenciar-se així de la ja existent, la coordinadora d'afectats pel POUM, que només acull aquells veïns que segons el POUM les seves cases hauran de ser enderrocades.

El Pla Urbanístic de Tarragona ha estat una assignatura pendent Segons ha explicat el portaveu de la coordinadora 'Retirem el POUM', Hèctor Amela, aquesta agrupació 'actua en paral·lel a l'altra coordinadora' i agrupa entre 8 i 10 col·lectius, tot i que s'espera que se n'hi vagin afegint més. Els membres de la coordinadora 'Retirem el POUM', són alguns agrupaments escolta, el Casal Sageta de Foc, agrupacions de joves i alguns veïns que 'no estan conformes amb la ideologia de l'altra coordinadora'.

Segons Amela, la seva coordinadora té com a tret característic que 'no esperaran a veure què diuen els polítics, tal com està fent la coordinadora d'afectats pel POUM'. 'Retirem el POUM' farà la 'feina de carrer' i deixarà les reunions i trobades amb els polítics per l'altra coordinadora.

Aquest dimarts la coordinadora ha començat una campanya de difusió a la Rambla Nova per tal de donar-se a conèixer entre els tarragonins i fer una recollida de firmes. Els membres de la coordinadora també han començat a enganxar cartells demanant la retirada del POUM.

Tot i que l'objectiu principal de la coordinadora és aconseguir la retirada del POUM, també volen 'deixar palès que el POUM no afecta només a la gent que li tiren la casa, sinó que afecta a tots els tarragonins perquè no podran passejar pels boscos i perquè els hi destruiran part de la ciutat'.

Entre les activitats previstes per la coordinadora hi ha una concentració el pròxim 22 d'agost a les set de la tarda davant de l'estàtua dels Despullats a la Rambla Nova de Tarragona. Posteriorment, el 29 de setembre, a la mateixa hora, hi ha convocada una manifestació per demanar la retirada del POUM.