Tags relacionats...

alcanarplantagas

Alcanar crea una plataforma ciutadana per evitar la implantació d'una planta de gas

font: Aj. Alcanar

publicat: 23-08-2007

Més de 500 persones es van congregar, ahir a la nit, a l'auditori municipal per assistir a la presentació de Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia d'Alcanar, en resposta a que el conjunt de la ciutadania diu "No" a la planta de gas més gran d'Espanya que, com ja és sabut, l'empresa canadenca Eurogas planteja construir a només 1500 metres del nucli urbà de la ciutat.

En el transcurs d’aquesta assemblea, es va constituir oficialment la Plataforma, i  es van exposar les particularitats del projecte. També es va alertar de les seues repercussions, perillositat i impacte ambiental,  en un entorn natural tan singular com el de la costa canareva, un dels pocs que es conserva encara verge al conjunt de la costa mediterrània. 

En aquesta primera reunió la Plataforma ha anunciat que té previst arribar al conjunt de la ciutadania de les Terres del Sénia a fi d’impulsar un moviment ciutadà molt més ampli. A més, durà a terme actuacions de tipus informatiu i divulgatiu i al mateix temps impulsarà actuacions reivindicatives i de pressió per assolir l’objectiu d’evitar aquesta macro-instal•lació.
  
La pròxima reunió de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia està prevista per al proper divendres, a les 22:00h., a l’edifici de Serveis Agraris, per començar a organitzar els diversos grups de treball. D’altra banda, aquest matí alguns dels seus membres han viatjat a Castelló per tal de recopilar més informació sobre aquest projecte gasistic que, de fer-se realitat, hipotecarà el futur de la població d’aquestes terres.