Tags relacionats...

bellveimestres

Quatre mestres de l'Escola de Gorres de Cop de Bellevei reben el diploma de mestre artesà

font: ACN

publicat: 26-09-2007

Maria Suau, Antònia Torrens, Leocàdia Castellví i M. Teresa Clavé van rebre dimecres passat de la mà del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, el Diploma de Mestre Artesà i una insígnia per la seva tasca en l'art i la tradició de l'elaboració de les gorres de cop de Bellvei.

D’aquesta manera la Generalitat ha reconegut el seu mestratge i ho va fer públic en un acte que va tenir lloc al Palau de Pedralbes. Les homenatjades es van desplaçar acompanyades per familiars i amics i per una representació de l’Ajuntament formada per l’alcalde Josep Fonts i els regidors Pau Martínez i Elisa Vidal.

Maria Suau i Teana, té 85 anys d’edat i va començar a fer gorres de cop fa més de 50 anys. Ha estat mestra de l’escola municipal de Gorres de Cop, creada per l’ajuntament, i destaca per la seva contribució en el coneixement i difusió de l’ofici.

Antònia Torrens i Forcada té 80 anys d’edat i també n’ha dedicat més de 50 a la tradició local. En l’àmbit docent, ha estat mestre de l’escola municipal creada per a la recuperació del mestratge de les Gorres de Cop. La seva principal aportació és l’esforç en la recuperació i difusió d’un ofici artesà en perill d’extinció.

Leocàdia Castellví i Solé té 77 anys  i porta més de 50 fent gorres de cop. A l’igual que les altres, ha estat mestre de l’escola i destaca per les seves aportacions al coneixement i difusió de l’ofici. Quan l’any 1998 es van deixar de fer les gorres de cop, l’ajuntament de Bellvei va impulsar la seva recuperació en col•laboració amb l’artesana.

M. Teresa Clavé i Ventosa també té 77 anys i porta 50 fent gorres de cop amb vímet, jonc i canya. En l’àmbit de la docència, ha estat mestra de l’escola municipal per al mestratge de gorres de cop. Destaca per la seva tasca de recuperació i difusió de l’ofici.