Tags relacionats...

Actuació del cor basc Ama Lur en el marc de la Festa del Sagrat Cor de Belltall

font: Associació de Veïns i Amics Belltall

publicat: 08-10-2007

El Dissabte 6 d'octubre es va celebrar a Belltall la Festa del sagrat Cor. Aquesta Festa de caràcter religiós té els seus orígens en la tradició de donar gràcies a Déu per les collites rebudes. Per aquest motiu cada carrer prepara un altar que es visitat pels habitants del poble en processó .Després dels actes religiosos es va celebrar a l' Església Parroquial de Sant Pere l' actuació del Cor Basc de Salou AMA -LUR ( Terra Mare).

sagrat cor Aquest grup inicia la seva marxa a principis de l'any 1992, formant-se a partir d'un grup de bascos residents en l 'àrea de Tarragona que desplaçats per motius laborals, per a donar llera a la seva vocació cantora, decideixen afrontar reptes pel camí de la música coral. El grup en la seva evolució natural ha canviat, en part, la seva composició inicial amb integrants que procedeixen de diferents Comunitats Autònomes i també la direcció de la coral, que està encomanada a Àngel Prat des de 2004. Una de les característiques del grup és l' estar format per tan sol veus masculines Amb un ampli repertori en creixement, interpreta obres tant d'origen sacro com popular, però de forma preferent les cançons pròpies del País Basc interpretades en castellà i euskera, al costat d'algunes de les més sentides cançons de la terra catalana, en llengua vernacla.

sagrat2Entre les cançons cantades hi havia cançons típiques basques com: Botecito , Elurra, Alma Llanera, Aurtutxo Polita,  Boga-boga, Ay Tierra vasca o el Menú entre altres. Però també van interpretar les cançons tradicionals catalanes com  l’ Emigrant i L’ Empordà .El grup va realitzar una excel.lent actuació que va ser llargament aplaudida pels Belltallencs. Després tots plegats ,el grup AMA-LUR , acompanyats i veïns de Belltall, vam poder compartir un refrigeri tots junts  al casal Social. El grup AMA LUR va continuar delitant-nos  amb noves cançons durant el refrigeri.