Tags relacionats...

Gamesa inicia la instal.lació dels molins del parc de les Forques a Belltall

font: Associació de Veïns i Amics Belltall

publicat: 08-10-2007

Els molins aerogeneradors de parc eòlic Les forques que realitza GAMESA al terme de Belltall ja han arribat i la grua per instal.lar-los està llesta per fer-ho. Aquest parc consta de 15 torres de 78 m, rotor de 90 m de diàmetre, transformador de 2.100 KVA i potència unitària de 2.000 kW. Aquestes torres són més grans que les del Parc eòlic del Tallat que són de 80 metres i rotor de 77 m de diàmetre.

EOLIC2Les peces dels nous molins i dels corresponents aerogeneradors ja estan ubicades en el seu punt d’alçament pels primers 7 molins. Les torres segueixen la carena de la muntanya i aniran des de Belltall fins a Forès.

EOLIC4Com a particularitat d’aquest tram és que  s’ ha aprofitat el màxim el recorregut del camí existent entre Belltall i Forès per tal de passar el cablejat que porta la corrent generada per les torres a la Subestació de les Forques. Aquestes obres encara no estan totelment finalitzades.

 

Aquest és el primer parc de GAMESA a la Conca de Barberà, però ja en té altres de projectats com son: Les Forques II, Conesa I, Conesa II, Montargull o Savallà.