Presentació del llibre 'El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre'

font: Premsa / Aj. Torredembarra

publicat: 12-11-2007

Presentació del llibre “El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre”

El llibre, escrit per Jordi Suñé i David Morlà, ha estat editat per l’Associació Cultural Baix Gaià amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura de Torredembarra.

 El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre és un estudi històric sobre aquest cafè de Torredembarra que actualment i, després de més de 130 anys d’existència, ha tancat definitivament les seves portes. El llibre reflecteix l’important activitat cultural i social que ha tingut aquest emblemàtic espai, no només pel que fa referència al Cafè antic sinó també al cinema, un edifici contigu al Cafè que fa 7 anys es va enderrocar per construir-hi un bloc de pisos.

 La finca -el cafè, el cinema i una vivenda- es va construir al 1869 i des d’aleshores ha esdevingut un local d’oci i esbarjo per a molts torrencs i torrenques essent, també, un reflex dels canvis socials i polítics que ha viscut Torredembarra i la resta del país al llarg de tot aquest temps. El Cafè de Dalt o “El Recreo” -nom pel qual s’ha conegut també al llarg de més de 100 anys- forma part de la història de Torredembarra i els seus habitants. En definitiva, l’estudi pretén donar a conèixer la importància del Cafè de Dalt ja que espais com aquest defineixen la personalitat d’un poble.