Tags relacionats...

culturacapitalculturaurv

La URV s'incorporarà a la xarxa d'universitats de capitals europees de la cultura

font: Capital de la Cultura Catalana

publicat: 13-11-2007

La Universitat Rovira i Virgili (URV) aprovarà en la propera junta de govern la seva incorporació a la xarxa d'universitats de capitals europees de la cultura, organització internacional fundada per 40 universitats a Pécs (Hongria) fa gairebé un any. La UNEECC (University Network of the European Capitals of Culture) ha estat creada amb la idea que seria molt positiu i útil per a les universitats amb seu a ciutats capitals europees de la cultura establir una col.laboració acadèmica i institucional entre els seus membres.

Xavier Tudela i Bill Chambers La URV, que inicialment s’incorporarà com a membre observador, tot i que gaudirà de tots els avantatges de ser membre de la UNEECC, serà la primera universitat d’una ciutat candidata a la Capital Europea de la Cultura que es convertirà en membre d’aquesta xarxa d’universitats de capitals europees de la cultura.

La participació de la URV a la xarxa que agrupa a 40 universitats ubicades en ciutats capitals europees de la cultura de 19 països europeus diferents ha estat possible gràcies a la proposta que Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, va presentar en l’assemblea de la UNEECC celebrada recentment a Sibiu (Romania), que és la ciutat Capital Europea de la Cultura d’enguany, a través de Bill Chambers, rector d’una universitat de Liverpool. Tudela va demanar que les universitats situades en ciutats candidates, com és el cas de Tarragona 2016 i la URV, puguin també participar en les activitats d’aquesta xarxa. L’assemblea de la UNEECC ho va aprovar per unanimitat.

El vicerector de relacions externes de la URV, Santiago J. Castellà, ha manifestat avui la seva  satisfacció per la propera incorporació de la universitat a la xarxa que agrupa les universitats de capitals europees de la cultura. “Sens dubte, aquesta nova eina de participació internacional serà molt positiva per a tota la comunitat universitària de la URV, per a la candidatura Tarragona 2016 i per a la resta de Catalunya”.