Tags relacionats...

literaturainternettinetpremis

Raquel Casas guanya l'11è Premi de Narrativa Curta per Internet TINET

font: GdP / Aj. Tarragona

publicat: 14-11-2007

El bloc de la Tardor Literària (blocs.tinet.cat/5sentits) ha fet públic el veredicte de l'11è Premi de narrativa curta per Internet, Tinet, integrant del cartell dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2007, que convoquen l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. El jurat del premi, integrat per Andreu Carranza, Àngel-Octavi Brunet, Noemí Bagés, Rosa Pagès i Enric Brull com a secretari, havent revisat els 241 treballs presentats, ha acordat concedir el premi a l'obra presentada amb el títol Que no torni, que, oberta la plica, correspon a Raquel Casas Agustí, de Vilanova i la Geltrú.

Raquel Casas, la guanyadora del Premi de Narrativa TINET El jurat ha destacat que es tracta d’un “relat ben trenat, amb lèxic precís i suggerent. Estrany i amb una crueltat expressada amb senzillesa”, per explicar els motius del veredicte. La guanyadora, Raquel Casas, s’emporta un premi de 1.000 € i la musa de Tarragona. A més,  Cossetània Edicions editarà l’obra guardonada en un llibre que també inclourà altres obres presentades al premi . D’altra banda, OASI publicarà aquest mateix recull al web de la Tinet Biblioteca (www.tinetbiblioteca.org), en format digital.

El jurat ha determinat també els onze relats finalistes, que són els següents:

L’últim sopar, de Roger Roig
Salt complicat, de Raquel Picolo
La revolució, de Jesús M. Tibau
Qüestió de paraula, de Núria Busquet
Comandament a distància, de Jordi Bordas
Un cos estrany, de Jordi Boladeras
Aquesta nit a la torre del marquès, d’Ivan Carbonell
Setanta euros, de José Manuel Blanco
Desficis, de Francesc Antoni Asensio
Omaha, de Susanna Sureda
Una altra carta, d’Anna Gorina
 
La guanyadora
Raquel Casas Agustí (Vilanova i la Geltrú, 1974) és Llicenciada en Filologia Hispànica i Doctorada en Literatura Espanyola del s. XX. És professora de Llengua i Literatura. Des de ben jove s’ha dedicat a escriure i va començar a rebre premis, sobretot de poesia, com per exemple VIII Premi Literari Homilies d’Organyà, XVI Premi Francesc Català Òmnium Cultural de la Catalunya Nord, X Jocs Florals de Santa Coloma de Gramenet, I i III Premi de Literatura de Viatges de Lloret de Mar, XVII Premi Sta. Perpètua de poesia, XII Premi Octubre de Creació en valencià, X Premis Maig de Narrativa Breu, XXVIII Premi Pròixita de poesia, 9è Premi Poesia Curta de la UPC, XII Premi de Poesia Pere Badia, entre d’altres.

 Alguns dels seus poemes es poden llegir al Suplement Cultural del Diari Avui (14 de desembre de 2006), a la revista Reduccions (Núm. 80, desembre 2004), a La Catalana de Lletres (Cossetània Edicions, 2003), Estels com pedres (Premis Literaris Òmnium Cultural del Baix Camp, 2000), 12ns i 16ns Premis Literaris Penedesencs, Nit de Sant Jordi (Ed. Institut d’Estudis Penedesencs, 2000 i 2005)  i L’art d’escriure (Ed. Ajuntament de Vilanova, 1999).

L’any passat va publicar el llibre Astrolabi, poemari editat amb pròleg de na Vinyet Panyella per l’editorial El Cep i la Nansa (2006).  Aquest mes sortirà el seu darrer llibre titulat Les randes del Paradís, que va guanyar el XIX Premi Vila de Lloseta de Mallorca. El llibre és editat per l’editorial Moll (col·lecció La Balenguera de poesia).