Tags relacionats...

tarragonaliteraturapremis

Josep Romeu guanya el 7è Premi de Cultura Popular Joan Amades

font: GdP / Aj. Tarragona

publicat: 15-11-2007

El veredicte del 7è Premi de cultura popular Joan Amades, integrant del cartell dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2007, que convoquen l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona ha determinat que el guanyador és Josep Romeu i Bisbe amb l'obra 'El Nadal, de mite a la tradició'. El guanyador s'emporta un premi de 3.000 € i la musa de Tarragona. A més, Edicions L'Agulla editarà l'obra, prèvia signatura del contracte amb l'autor.

Josep Romeu, amb un treball sobre la tradició del Nadal, n'ha estat el guanyador El jurat del premi, integrat per Manuel Delgado, Jan Grau, Carles Marquès, Joan Soler Amigó, Albert Rumbo i Griselda Karsunke com a secretària i com a representant de l’Associació Cultural Joan Amades, patrocinadora del premi, havent revisat els 3 treballs presentats, ha acordat concedir el premi a l’obra presentada amb el títol El Nadal, del mite a la tradició, que, oberta la plica, correspon a Josep Romeu i Bisbe, nascut a Vic i resident a Taradell.

Josep Romeu va neixer a Vic l'any 1952 i ha estat sempre vinculat al món de l'ensenyament i l'associacionisme cultural. Professionalment també ha estat professor i gestor cultural. L'any 2004 va ser director gerent Fundació Drets Col·lectius dels Pobles i CIEMEN, i posteriorment, coordinador de l’Observatori de la llengua catalana 2004-2007.

Ha publicat dues novel·les: 'Temps de pluja', Premi Valldaura – Memorial pere Calders, de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola. Editat per UAB, 2005, i 'OLGA' . Editorial Emboscall. Vic, 2007.