Tags relacionats...

calafellliteraturapremis

Calafell lliura els premis literaris "La mar de lletres"

font: GdP / Aj. Calafell

publicat: 17-12-2007

L'ajuntament de Calafell va lliurar diumenge passat al migdia els premis del certamen literari "La mar de lletres", que enguany comptava amb 144 originals sumant els tres concursos: Poemes de mar, Contes de Nadal i el premi de recerca històrica "Climent Rotllan". La lectura del veredicte i el lliurament dels guardons s'ha celebrat al Museu Casa Barral.

Els premiats del certamen literari calafellenc Montserrat Vernet, de Barcelona, ha guanyat el concurs de contes de Nadal, al qual s'havien presentat 46 contes, amb el relat "Nadal 07". Sergi Monteagudo, també barceloní, ha obtingut el segon premi pel conte "Viatge al país de la democràcia". Aquesta modalitat també comptava amb una categoria "júnior", en la que ha resultat vencedora Diana Díaz Bautista, barcelonina de 16 anys, pel conte "Nadal és tot l'any". Toni del Amo, de 17 anys i de Bigues i Riells ha aconseguit el segon premi. Per al concurs de poemes de mar s'havien rebut 64 obres i l'ha guanyat Roser Carreras, d'Olot, pel poema "Blancs d'escuma". El segon premi s'ha atorgat a Joan Carles González de Mataró, pel poema "Home d'esquenes contemplant la mar".

Xavier Valerí, de Sant Joan de les Fonts (la Garrotxa), ha estat el guanyador del premi de recerca històrica per l'obra "El vicari del seu poble". El segon premi ha estat per Perfecte Soler i Bernadich, de Manresa, per el treball "Jo he conegut Puig i Elias". El guardó porta el nom de Climent Rotlan, un rector del segle XVII que va compilar vastament la història de Calafell. Enguany s'hi havien presentat 34 composicions.

La tinent d’alcalde de Cultura, Teresa Cumplido, ha ha volgut destacar “la bona salut literària que posen de manifest aquests premis i, en particular, la salut cultural i literària dels nostres joves”. L’alcalde de Calafell, Jordi Sánchez, s’ha referit a l’espai que acollia l’acte, batejat amb el nom de l'editor i polític Carlos Barral, tot dient que “si estigués entre nosaltres, en Carlos no es podria sentir més satisfet de veure que casa seva es fan activitats literàries com aquesta”.