Tags relacionats...

baixpenedespolitica

ERC i ADMC pacten govern a la Bisbal del Penedès

font: ACN

publicat: 02-01-2008

La Bisbal del Penedès ja té un govern majoritari, set mesos després de les eleccions municipals, gràcies a l'acord signat el darrer dia del 200. La única regidora d'Agrupació Democràtica Municipal de Catalunya (ADMC), Maria Dolors Andreu, s'ha unit als cinc regidors d'ERC, encapçalats per l'alcalde Josep Maria Puigibet. El màxim responsable municipal ha explicat que l'objectiu del nou govern és el de 'ruralitzar' i 'unificar' els diferents nuclis de població a través d'un estricte 'control urbanístic' que permeti a la Bisbal ser el 'model comarcal' en creixement sostenible. Sobre el controvertit Logis Penedès, Puigibet ha apostat perquè el projecte el tirin endavant tots els municipis de la comarca de forma 'mancomunada'.

pacte a la bisbal del penedès L'alcalde ha apuntat que amb el pacte entre les dues formacions s'aconsegueix 'estabilitat política' i un 'equip de govern fort' per poder sortir de l'estat d''abandonament' en què ha dit que s'ha deixat el municipi des de fa molts anys. Un dels punts claus és el de 'corregir' els vells plantejaments urbanístics i aconseguir un desenvolupament sostenible que, 'per primer cop en vint anys', permeti 'començar a construir un sol municipi' i no un 'poble trencat' amb moltes 'perifèries'. En aquest sentit, els signants del pacte de govern han incidit en què volen convertir la Bisbal en un 'municipi exemple a nivell comarcal', amb 'la integració dels barris i urbanitzacions en el teixit social del municipi'.

Puigibet ha denunciat que anteriors equips de govern havien planificat la construcció de 1.300 habitatges en una població que actualment només en té 900. Ha afirmat que aquest tipus d'actuacions no es portaran a terme en el govern que encapçala perquè ha dit que no responen a les autèntiques necessitats dels veïns de la Bisbal.

La nova membre de l'equip de govern, Maria Dolors Andreu, tindrà la cartera d'Obres Públiques. La representant d'ADMC ha destacat que el pacte permetrà tirar endavant els projectes pactats per les dues formacions com la dotació d'un nou POUM, la remodelació del nucli antic, la construcció d'una nova escola bressol i el desenvolupament d'un centre de dia, entre d'altres propostes.


Tant l'alcalde com la regidora d'ADMC han fet esment de la seva situació complementària com a consellers comarcals per incidir en què el pacte municipal disposa d'una 'innovadora dimensió política' que ha de permetre als integrants de les dues formacions treballar en àmbits supramunicipals i donar 'més fortalesa a la comarca'. En aquest sentit, han apostat per aconseguir que la gran àrea logística prevista al Baix Penedès es desenvolupi de forma mancomunada entre tots els seus municipis de la comarca.

L'alcalde ha reiterat que la seva voluntat és que s'ubiqui en terrenys de l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil (Idiada), a Santa Oliva. Ha apuntat que hi ha unes 400 hectàrees que es poden reconvertir i que això aportaria 'diners per a tots els municipis'. Ha afegit que el centre logístic que el Corte Inglés vol construir al territori també es podria ubicar al mateix espai.

Sobre el també polèmic tema de la negativa de l'Ajuntament de la Bisbal de fer ús d'aigua de l'Ebre, a través del Consorci d'Aigües de Tarragona, Puigibet ha explicat que el municipi ja té els recursos propis necessaris per fer front a les seves necessitats d'aigua. Ha recordat que la Bisbal aporta 120.000 litres cada hora al Vendrell i ha apuntat que el model transvasista està 'obsolet'. A més, ha citat l'anunci de construcció de la nova desalinitzadora de Cunit per argumentar que la disponibilitat d'aigua per al territori pot estar coberta sempre que es porti a terme un desenvolupament urbanístic i industrial sostenible.

Sobre els nous pressupostos municipals, Puigibet ha assegurat que 'per primer cop seran socials' i ha avançat que el PSC, a l'oposició, hi podria mostrar una certa dosi de confiança.

D'altra banda, l'alcalde ha dit que serà inflexible amb les entitats del municipi que portin a terme una cavalcada de reis alternativa a la de l'Ajuntament. Habitualment les porten a terme diferents associacions locals, aspecte que enguany s'ha prohibit. L'alcalde ha recordat que les sancions podrien arribar fins als 60.000 euros si no es compleixen les seves ordres.