Tags relacionats...

tarragonaemblemapolitica

Aproven el nou emblema de Tarragona, però l'oposició denuncia que no s'ha consensuat

font: ACN

publicat: 08-01-2008

La sessió extraordinària del Consell Plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat finalment el nou emblema municipal. La proposta ha tingut els vots favorables de l'equip de govern (PSC i ERC), mentre que l'oposició (CiU i PP) si ha mostrat contrària per considerar que el disseny del nou emblema no s'ha consensuat. Aquesta mateixa votació ja es va efectuar en el ple municipal de desembre passat, en què no es va obtenir la majoria absoluta necessària per l'absència de dos regidors socialistes.

El nou logo de l'Ajuntament de Tarragona ha estat aprovat definitivament Finalment, però, aquest dilluns s'ha tancat una llarga polèmica que ja va començar al final de l'anterior mandat quan la proposta inicial de modificació de l'emblema es va acabar desestimant perquè suposadament plagiava el de San Sebastián de los Reyes. El nou emblema, confeccionat per tècnics municipals, està inspirat en un escut de pedra que es troba a la Casa Castellarnau.

Begoña Floria, portaveu socialista i presidenta de la comissió encarregada del seu disseny, ha apuntat que es tracta d'un emblema 'modern' i 'simple', que s'ha portat a terme amb 'transparència' i que aportarà 'unitat' d'imatge a tots els departaments municipals. Floria ha rebutjat les crítiques de l'oposició i ha afirmat que l'exposició pública que es va fer del nou emblema no va rebre cap al·legació.

El portaveu del PP, Alejandro Fernández, ha comentat que en tractar-se d'un 'tema de ciutat', la creació del nou emblema hauria d'haver tingut un consens que ha constatat que no s'ha produït. Ha dit que va ser l'anterior equip de govern qui va tenir una 'actitud correcta' en aquest afer, mentre la resta de grups haurien fet una 'oposició deslleial' en el seu moment. A més, ha apuntat que ha estat aquesta 'mala consciència' de socialistes i republicans la que ha obligat els actuals governants a fer una aprovació 'ràpida' del nou emblema, 'per treure's el tema de damunt'.

El portaveu convergent, Joan Aregio, ha insistit que 'no s'han fet les coses bé' i ha considerat que amb el disseny final tampoc s'ha aconseguit un 'bon resultat'. A més, ha apuntat que l'actual equip de govern 'no es pot carregar el consens de l'anterior' emblema per un 'suposat plagi' i no actuar en conseqüència portant els seus responsables als tribunals.