Tags relacionats...

L'arribada de la banda ampla a les zones rurals de la demarcació pot beneficiar 70.000 usuaris

font: Redacció Tinet

publicat: 10-01-2008

Unes 70.000 persones podran beneficiar-se de l'arribada de la banda ampla a les zones rurals de la demarcació. Aquest és en dels programes que impulsa el Ministeri d'Indústria en el marc del "Plan Avanza". En concret per aquest objectiu es compta amb la col.laboració, també, de la Generalitat, les administracions locals i diverses entitats i s'han destinat 1.128.000 euros. Les comarques tarragonines ja han rebut entre 2006 i 2007 una inversió de 35 milions d'euros, en concepte de desenvolupament de la Societat de la Informació en el marc del Programa Avanza.

La carpa on s'ofereixen tallers, informació i cursos es troba instal.lada al Parc de la Ciutat Aquesta inversió ha estat destinada a projectes de ciutadania, economia digital, administració electrònica i infraestructures. Segons dades del Ministeri, al voltant d'un 50% de la població de la demarcació de Tarragona és usuària d'Internet i les noves tecnologies mentre que a la resta de Catalunya els usuaris representen el 55% de la població. Amb l'objectiu de millorar aquestes dades, tot i que són qualificades de positives, el Ministeri d'Indústria ha signat aquest dimecres un conveni amb l'Ajuntament de Tarragona. Aquest acord ha de permetre desenvolupar diferents projectes encaminats a la modernització de l'administració i a l'apropament de les noves tecnologies als ciutadans.

L'arribada de la banda ampla a les zones rurals és una de les mesures que han de permetre, segons els càlculs de l'administració estatal, augmentar en un 50% el nombre d'usuaris d'Internet de la demarcació, que ara se situa pels volts de la meitat de la població. Pel que fa als préstecs 'Avanza', 2.700 veïns de la demarcació de Tarragona s'han beneficiat d'ajudes al 0% d'interès per adquirir material informàtic i connectar-se a internet per un import superior als 3,3 milions d'euros. A més, més de 1.140 pimes també s'han beneficiat d'ajuts que sobrepassen els 12,8 milions d'euros.

Del conveni específic signat amb l'Ajuntament de Tarragona, se n'extreu la voluntat que la ciutat sigui un 'referent' per a tota la demarcació, tal com ha destacat el director general per al desenvolupament de la societat de la informació del Ministeri d'Indústria, David Cierco, que ha signat el conveni amb l'alcalde.

La direcció general subvencionarà diversos projectes com ara el de modernització dels tràmits administratius, que es podran fer via telemàtica, en concret els que fan referència a la sol·licitud de llicències i a les compres. En aquest cas el Ministeri hi aportarà 85.000 euros per a una inversió total de 125.000 euros. Així mateix l'Ajuntament es compromet a difondre les tecnologies de la informació i la comunicació entre joves i grans, promoure accions formatives i donar informació sobre els ajuts del Ministeri a aquest respecte.

L'espai 'Avanza'
Paral·lelament a la signatura del conveni, aquest dilluns s'ha inaugurat l'espai 'Avanza', una carpa d'exposició i tallers que pretén apropar als ciutadans les novetats en matèria de tecnologies de la informació, crear nous usuaris i informar de les accions que duen a terme conjuntament les diferents administracions per a desenvolupar el 'Plan Avanza'.

La instal·lació ja ha estat portada a una vintena de ciutats de tot l'estat i ha estat visitada per més de 155.000 persones. A Tarragona hi romandrà fins diumenge 13 de gener, al Parc de la Ciutat. Amb tot, es pot trobar informació de l'espai a diversos indrets de la ciutat on s'han distribuït informadors i estands amb un número vint gegantí en al·lusió als vint milions d'internautes que hi ha arreu de l'estat.