La segregació de La Canonja podria fer-se realitat abans que acabi l'actual legislatura

font: ACN

publicat: 23-01-2008

La memòria econòmica per a la segregació del municipi de la Canonja ja està a mans de la Comissió de Delimitació de Catalunya, segons ha anunciat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, després de reunir-se amb l'alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, i el conseller de Governació, Joan Puigcercós. Ballesteros s'ha mostrat convençut que serà possible segregar-se de manera 'concertada i amistosa' abans que s'acabi el mandat el pròxim 2011.

La segregació, pactada i amistosa, de la Canonja podria veure's abans del 2011De moment, encara no hi ha cap termini fixat, però Puigcercós s'ha compromès a fixar una calendari perquè els ciutadans de la Canonja sàpiguen quins són els passos previs perquè la segregació sigui una realitat. Puigcercós ha afegit que el procés no serà ràpid, ja que cal fer una modificació de la llei, abans que la Canonja pugui ser segregada, i això 'porta el seu temps'.

La memòria econòmica que s'ha enviat a la Comissió de Delimitació de Catalunya és el document que recull de quina manera l'Ajuntament de Tarragona deixarà d'ingressar els impostos dels ciutadans i empreses de la Canonja i com aquests aniran a parar, gradualment, a l'Ajuntament de la Canonja, a banda, la memòria també preveu com es farà el traspàs de la resta de temes que ara es gestionen des de l'Ajuntament de Tarragona.

De moment, però, tal com ha recordat Puigcercós, caldrà modificar la llei, perquè municipis com la Canonja puguin segregar-se. I és que un dels requisits és que hi hagi una separació de 3 km de sòl no urbanitzable entre els termes municipals dels dos municipis, cosa que no passa entre la Canonja i Tarragona.

En un altre ordre de coses, l'alcalde de Tarragona, ha aprofitat la visita del conseller Puigcercós per demanar-li que els avanci per enguany la dotació econòmica que el PUOSC (Pla Únic d'Obres i Serveis) preveu pels centres cívics de Torreforta i Bonavista durant els pròxims quatre anys. Ballesteros ha explicat que l'estat d'aquests centres necessita una millora urgent, i és per això que han demanat aquest avançament. En total, la dotació pel centre cívic de Bonavista serà de 41.900 euros, i pel de Torreforta serà de 22.600 euros.