Tags relacionats...

vallsmanifestaciourbanisme

Mig miler de veïns es manifesten a Valls a causa de la degradació del barri antic

font: ACN

publicat: 03-03-2008

Mig miler de veïns, representants d'entitats i botiguers de Valls es van manifestar aquest dissabte passat a la capital de l'Alt Camp per reivindicar la vitalitat del Barri Antic i denunciar l''abandonament' en què diuen està caient culpant-ne a l'equip de govern. Asseguren que s'estan deixant de banda els acords presos amb la ciutadania per a desenvolupar el Pla de Millora Urbana (PMU) del barri i o no s'està invertint prou o 'no es veu on inverteixen'.

manivallspancartaAlguns dels exemples d'aquesta suposada manca d'inversió és el canvi d'ubicació del Museu Casteller, que s'havia d'ubicar al nucli històric i que finalment es construirà a la nova zona de Ruanes, i els últims accidents amb cases del Barri Antic que s'han ensorrat degut al seu deteriorament.

Els comerciants del Barri Antic també van estar presents a la marxa que es va desenvolupar des de la plaça del Pati fins a l'Ajuntament. Una de les botigueres del Barri Antic, la Mireia Recasens, va explicar que el 'degoteig' de botigues que es tanquen al barri és constant i que caldria donar un impuls al petit comerç urbà.

manifapintadaEls botiguers així com representants de diverses entitats com ara l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV) o de grups polítics com ERC i la CUP van assistir a la manifestació 'a títol individual', com qualsevol altre veí, ja que cap d'aquestes entitats ni associacions han volgut assumir la convocatòria de l'acte. Tampoc l'Associació de Veïns del Barri Antic ho ha fet.Des de l'Associació, però, el seu president, Juan Manuel Soler, va assegurar que qui va convocar la concentració ha estat el mateix Ajuntament de Valls, en resposta a les seves actuacions envers el barri, i va 'agraïr' irònicament 'el poder de convocatòria que tenen'.

Per la seva banda, el president d'una entitat veïna del barri com és l'IEV, Xavier Salat, va convidar a tots els veïns de Valls a viure el Barri Antic mentre que afirma que l'Ajuntament 'ha d'escoltar la gent, patir el que estan patint, estar obert a propostes i ser flexible'. Salat va insistir en la necessitat de 'preveure' determinades actuacions, preservar el patrimoni i facilitar l'arranjament dels habitatges degradats.