La web en català de recull de notícies La Tafanera es renova

font: Redacció Tinet

publicat: 31-03-2008

La Tafanera, la primera web de promoció de notícies i altres informacions en català que es va inaugurar a finals de l'any 2006, s'ha remodelat de dalt a baix. Aquesta versió catalana de projectes com Digg o Menéame ha adoptat ara el domini .CAT i ha actualitzat la versió del seu programari, que usa el codi font de Menéame, un codi lliure i que per tant pot ser usat per tothom.

La Tafanera ha renovat el disseny de la pàgina, mantenint els colors que l'han singularitzat i adaptant lleugerament els seus logotips. També s'han afegit noves funcionalitats pròpies de l'actualització del programari intern, i s'han millorat els filtres antispam i contra l'ús de bots o duplicació d'usuaris per a manipular les votacions dels articles. S'han implementat noves funcionalitats i s'han redistribuït les pestanyes per a fer-les més accessibles. També s'ha reactivat el Bloc de La Tafanera, després de forces mesos inactiu, i s'ha habilitat un espai de "xafarderies" per a què tothom hi digui la seva.

De moment els mitjans digitals que integren la icona de La Tafanera són ja al portal Tinet.cat, el diari Avui, El Periódico (en la seva versió catalana) i els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), aglutinats al voltant del 3cat24.cat. Aquesta icona permet iniciar la publicació d'articles interessants d'aquests mitjans a La Tafanera de forma ràpida i efectiva. Diversos mitjans com Racó Català o directe!cat ja han anunciat que properament afegiran la icona de La Tafanera a tots els seus articles, i així mateix el portal de blocs en català Bloc.cat afegirà noves plantilles predefinides amb aquesta icona de sèrie.

El funcionament
La Tafanera és un lloc on tothom pot descobrir, compartir i difondre continguts i històries d'arreu de la xarxa. No hi ha editors que introdueixin o editin notícies, són els usuaris amb els seus vots els qui determinen el valor de les històries que d'altres usuaris envien, unes històries que inicialment queden com a "pendents". Quan qualsevol història o contingut que un usuari ha enviat rep un nombre determinat de puntuació, mitjançant els vots d'altres usuaris, la informació és promoguda a la plana principal, on tothom la pot veure tot just entrar. Totes les notícies i històries a més a més poden ser compartides, comentades o discutides pel conjunt de la comunitat de la web.